УБИЦИ ПЛАЋЕНО КОКАИНОМ? Председник Вучић изјавио да се зна ко је ликвидирао Љубомира Марковића, али да се докази још прикупљају

Е. Х.

13. 05. 2021. у 22:02

ИСТРАГА о убиству Љубомира Марковића Киће (37), убијеног 1. новембра 2019. године, испред спортског балона у Улици Грчића Миленка на Вождовцу, дошла је до сазнања да је он највероватније убијен по налогу Вељка Беливука и Марка Миљковића, вођа нове београдске криминалне групе.

УБИЦИ ПЛАЋЕНО КОКАИНОМ? Председник Вучић изјавио да се зна ко је ликвидирао Љубомира Марковића, али да се докази још прикупљају

Вођа "Алкатраза" ликвидиран 1. новембра 2019. / Фото Н. Скендерија

Злочин је починио један од њихових "војника" са трибина, који је касније пребачен у Грчку. Он је идентификован и за њим је расписана потрага, сазнају "Новости".

О овом злочину, иначе, у четвртак је говорио и председник Србије Александар Вучић, када је изјавио да се зна ко је убио Марковића, и по чијем налогу, али и да се докази још прикупљају, не говорећи о именима.

Осумњичени за убиство Марковића је, према информацијама из истраге, после неколико месеци бекства "пао" у Грчкој са лажним документима. Међутим, он је тада пуштен под још недовољно разјашњеним околностима, јер је, наводно, каснила потврда из Београда да је за њим расписана полицијска потрага. Од тог тренутка његова је судбина непозната.

- Марковић је познавао свог џелата, упознали су се на трибинама - наводи извор "Новости". - Зато је и потрчао када га је видео, јер је знао о коме је реч и да је дошао да га убије. На снимку се јасно види конституција осумњиченог и није требало дуго да се он идентификује.

Додуше, снимиле су га и неке друге камере, не само она на оближњој бензинској пумпи и са спортског балона. Младић који је пуцао и брутално ликвидирао Марковића, према оперативним подацима, пре самог злочина је конзумирао кокаин, а за Кићину главу је добио, такође, одређену количину овог наркотика како би га растурио и узео новац.

То је, иначе, често био модус рада Беливукове и Миљковићеве групе, па уместо кеша, наручена убиства плаћали су кокаином. Постоје сазнања да су то радили по инструкцијама свог правог шефа и наводног вође "кавачког клана" Радоја Звицера. Младић који је убио Марковића поред кокаина, прихватио је да обави овај сурови посао како би се доказао у навијачком миљеу и попео се на више место у хијерархији.

- Кића и он су се лично знали са стадиона и зато је почео да бежи када га је видео - наводи наш саговорник, близак Марковићу. - Кића је знао шта се спрема и ко може да стоји иза напада, зато је и почео да бежи и није покушао да се одбрани и потегне пиштољ, иако је и он био наоружан.

Интересантно је да су се у јавности појавила наводна сазнања да је Марковића убио син познатог бизнисмена, који је својевремено био ухапшен у групи названој "стечајна мафија". О томе се говорило на улици, такви подаци су дошли и до полиције, а верује се да су такву причу намерно лансирали припадници криминалне групе Беливука и Миљковића.

- Инсинуира се да је реч о М. Б. - наводи извор "Новости". - Та информација, међутим, није тачна. Убица је неко други, а не овај младић.

Према полицијским сазнањима, Марковић је засметао Беливуку и Миљковићу оног тренутка када је кренуо да формира своју навијачку екипу "Алкатраз" на јужној трибини. Замерано му је да је хтео да "узме" људе осталим црно-белим фракцијама и то је највероватније био окидач да сурово буде ликвидиран. Формирање нове групе и борба за трибине могли су да се виде и на утакмицама, које су претходиле Кићиној ликвидацији. Марковић је био одвојен од осталих, а екипу око њега чинили су људи из осталих фракција.

СМРТОНОСНИ ЗВИЖДУК

МЛАДИћ, који је убио Љубомира Марковића Кићу те кобне вечери имао је помагача, који је дао сигнал када је он изашао из спортског балона у Улици Грчића Миленка и упутио се ка својим колима.

- Чуо се звук пиштаљке, али не обичан, већ специфичан - појашњава наш саговорник.

Он је забележен и на неким снимцима сигурносних камера. Тог тренутка, млађи мушкарац у тамном капуту и са капом на глави, који се спуштао низ улицу, убрзао је корак и извукао пиштољ. Марковић га је вероватно видео крајичком ока и потрчао ка свом ауту, паркираном на пумпи прекопута. Прво су га погодила четири метка и он је пао, а онда му је нападач пришао и пуцао му још два пута у главу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)