НИКАДА ОБЈАВЉЕНИХ 12 ДОСИЈЕА: Крвави списак Веље Невоље из викендице смрти у Ритопеку (ФОТО)

Новости онлајн

10. 05. 2021. у 21:40

ДИЛЕРИ кавачког клана, супарници око нарко-територије, противници са навиачких трибина... Ово је детаљан досије свих жртава Вељка Беливука и његовог клана.

НИКАДА ОБЈАВЉЕНИХ 12 ДОСИЈЕА: Крвави списак Веље Невоље из викендице смрти у Ритопеку (ФОТО)

Фото: Д. Миловановић

Здравко Радојевић (41)

Навијач Црвене Звезде који је „држао“ Котеж и наводно је био јак у трговини кокаином. Био је у добрим односима са Марком Миљковићем, десном руком Веље Невоље. Али, сукоб је избио када су навијачи Партизана почели да преузимају Радојевићеву територију. Отет је 10. новембра прошле година када је кренуо на састанак са Беливуком.

Љубомир Лаиновић (25)

Син новосадског криминалца Бранислава Лаиновића Дугог, кога су 2000. године ликвидирали припадници „земунског клана“, везиван је за бројна убиства у рату „кавачког“ и „шкаљарског“ клана. Њему су приписивали и убиство „шкаљараца“ 19. јануара 2020. у Атини – Игора Дедовића и Стевана Стаматовић. Лаиновић јуниор је пре нестанка био у кућном притвору из ког је побегао 2019. а у коме је био због умешаности у убиство навијача Рада Петра Арсића. Од почетка августа прошле године Лаиновића нико није видео.

Фото: Приватна архива

Љубомир Лаиновић

Страхиња Марковић (22)

Нестао у јуну 2020. године. Против њега суд је водио неколико поступака – због илегалног оружја, диловања дроге и фалсификовања докумената. Осуђиван је само због пиштоља на условну казну 2018. године. Живео је у изнајмљеној кући у насељу Трешња недалеко од Београда. „Мерцедес“ који је возио на дан нестанка пронађен је паркиран испред куће Александра Шарца, који је октобра 2020. године убијен у сачекуши Тржном центру „Ушће“. Шарац је био припадник „шкаљарског клана“.

Фото: Приватна архива

Страхиња Марковић

Горан Михајловић (23)

Полицији је био познат јер су против њега подносили пријаве због туча, пуцњаве, напада на полицајца, као и за отмицу. Радио се свакакве уносне послове, а неколико месеци пре нестанка 2019. године купио је „порше“. Тај аутомобил је остао иза њега, напуштен на паркингу у Новом Београду. Полиција је ту пронашла пиштољ за који није имао дозволу, због чега је против њега поднела кривичну пријаву у априлу 2019, након што је већ нестао. Поступак је обустављен прошле године.

Фото: Приватна архива

Горан Михајловић

Филип Марjановић (23)

Несуђени припадник Легије странаца у Београду је радио као обезбеђење, а нестао је почетком 2020. Марјановић у свом полицијском досијеу има пљачку. Он је 13. марта 2017. ухапшен у Црној Гори када је из експозитуре Прве банке Црне Горе у Беранама отео 160.000 евра.

Фото: Приватна архива

Филип Марjановић

Вукашин Гошовић Вукша (20)

Имао је свега 20 година када је нестао претпрошле године. Његов нераздвојни пријататељ био је Филип Марјановића, такође жртва клана Веље Невоље. Гошовић је управо са Марјановићем последњи пут виђен када су кренули пут Црне Горе. Припадао је Партизановој навијачкој фракцији, супротно оној Беливуковој.

Милан Љепоја (44)

Овај Нишлија био је припадник међународне банде "Пинк Пантер" и сумњичио се за више спектакуларних пљачки у иностранству. У мају 2006. у Лихтенштајну је опљачкао јувелирницу, али га је полиција убрзо ухапсила. Чекајући да истрага против њега буде окончана, Љепоја је у затвору повредио руку, па је одведен у болницу, одакле је успео да побегне. Већ следеће године, 15. априла 2007, Љепоја је организовао филмску пљачку златаре у Дубаију, из које је украден накит вредан око 11 милиона долара. Он је ухапшен 2008. у Француској, али је опет успео да побегне и вратио се у Ниш, где је отворио дискотеку "Kлиника". Нестао је 8. децембра 2020. године.

Фото МУП

Милан Љепоја

Јово Кецман (51)

Фитнес тренер нестао је 24. септембра из Главне улице у Малом Мокром Лугу. Тог дана телефон је оставио код куће, а са собом је понео 16.000 евра. Отишао је са неким да се види. Десетак дана пре нестанка понашао се чудно и оворио да "има проблем који мора да реши".

Фото: Фацебоок/Јово Кецман

Јово Кецман

Дарио Ђорђевић (23)

За њега се најмање зна. Познат по тучама. Многи га препознају и као припадника навијачке групе Партизана.

Александар Глигоријевић Пуки (42)

Председник ФK Текстилац из Оџака, близак пријатељ Беливука, имао је задатак да води рачуна о навијачима Партизана са севера наше земље. Нестао је средином 2020. године. Претходно, био је члан криминалне групе “Фирма“, огранка „земунског клана“. Он је 2004. осуђен на 15 година затвора због саучесништва у убиству Љубише Љубојевића (8. фебруар 2003.), као и за покушај убиства Марија Kрстића и Стевана Тадића.

Фото: Приватна архива

Александар Глигоријевић Пуки

Горан Величковић Гокси (33)

Вођу Партизанове навијачке групе "Јанг бојс", у кућу страве у Ритопеку, где га је, како се сумња, по устаљеном рецепту, на превару 3. августа 20202. довео његов близак пријатељ Вук Вучинић. Величковић је последњи пут виђен у Вишеградској улици 3. августа, а његов нестанак пријавила је супруга. Величковић је често виђан са супрарником Веље Невоље - са Милошем Kимијем Радосављевићем. Са њим је на источној трибини основао нову навијачку групу „Партизановци“. Величковићев потпис био је испод читуље Анти Фирићу, сплитском хулигану који је погинуо 2018, а годину дана је учествовао у масовној тучи на јужној трибину током „вечитог дербија“. Тада су Фирић и још неколико хулигана из Сплита једва извукли живу главу. Вођа „Јанг бојса“ је до марта 2020. године био у притвору.

Фото: Приватна архива

Горан Величковић Гокси

Лазар Вукићевић (32)

Последњи пут је виђен је средином октобра 2020. године на Бановом Брду. Овај навијач Црвене Звезде кренуо је на договорени сусрет својим блиндираним аутомобилом. Нестао је неколико сати касније, а ни његов аутомобил није пронађен. Само годину дана раније Вукићевић је раније избегао смрт. Био је на само неколико метара када је 7. октобра 2019. године његов „порше“ разнет експлозивом на паркингу у Ријечкој улици на Врачару. Бомба му је постављена само три месеца пошто је одслужио затворску казну за рањавање Милоша Николића и Николе Вавића, брата једног од вођа Партизанове навијачке групе „Алкатраз“. Такође, неколико пута доводио се у везу са убијеним Александрем Шарцем (35), али и са убијеним Александром Халабрином (26).

Фото: Приватна архива

Лазар Вукићевић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)