ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ ДНК ВЕШТАЧЕЊА У РИТОПЕКУ: Чији су све трагови нађени у “кући смрти” Веље Невоље

Е. Х.

10. 05. 2021. у 22:00

У МАШИНИ за млевење меса, из тајне просторије куће смрти Вељка Беливука и Марка Миљковића у Ритопеку, како се сумња, пронађени су биолошки трагови њихових жртава, Нишлије Милана Љепоје и Здравка Радојевића из Котежа, незванично сазнају "Новости".

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ ДНК ВЕШТАЧЕЊА У РИТОПЕКУ: Чији су све трагови нађени у “кући смрти” Веље Невоље

Фото: МУП

Из монструозног оруђа за уклањање трагова изоловани су још неки биолошки узорци и њихова идентификација је у току.

Према речима министра унутрашњих послова Александра Вулина, који се у понедељак огласио из овог београдског приградског насеља и потврдио монструозне сумње, истрага против ове криминалне групе се наставља.

- Ниједан злочин клана Беливук - Миљковић неће остати нерасветљен - поручио је Вулин. - Након што смо у кући страве у Ритопеку пронашли тајну просторију у којој се осим оружја и експлозива налазила индустријска машина за млевење меса, припадници МУП и Тужилаштва за организовани криминал дефинитивно су потврдили да се у тој машини налазило више ДНК различитих жртава овог клана.

Према министровим речима, ова "убилачка група" људе је мучила, убијала и на крају на најстрашнији начин млела њихове остатке да би их даље уништила и разбацала.

У овом тренутку, како сазнају "Новости", истрага се води због сумње да су Беливук и Миљковић са сарадницима убили најмање тројицу људи. У захтеву за спровођење истраге помињу се имена Милана Љепоје, Здравка Радојевића и навијча Партизана Горана Величковића Гоксија и сви прикупљени докази указују на то да им се траг губи у кући страве у Ритопеку.

- Ускоро се очекује проширење истраге за још један, а можда и два злочина - наводи наш саговорник близак истрази. - За четврту ликвидацију имамо материјалне трагове, а за пету чекамо да се заврше додатна вештачења.

Иначе, тајну просторију смрти полиција је пронашла после информације коју је добила од човека блиског Беливуковој и Миљковићевој групи. Он је пристао да сарађује и да за повлашћенији статус у притвору, као и смањење могуће казне, исприча све што зна.

- До тог тајног бункера, у ком су жртве убијане, а потом уклањани трагови, долазило се преко гараже - наводи извор нашег листа. - Отвор је био у дну собе, сакривен монтажним зидом. До просторије, која је била под земљом, онај ко улази морао да се сагне.

Поред индустријске машине за млевење меса, са ДНК траговима, биолошки материјал је пронађен и на зидовима ове тајне просторије. Такође, у овом делу штек-викендице ове криминалне екипе био је сакривен и читав арсенал оружја, а међу њима осим ракетног бацача и авионски тешки митраљез марке "бровинг".

Ово оружје може да се користи у нападу на мања оклопна возила попут блиндираних аутомобила, па полиција на основу оперативних података сумња да је био планиран атентат на неку од штићених личности.

- Количина и разноврсност оружја нађеног у тајној соби у Ритопеку говоре да се банда спремала за ликвидације особа које су штићене - рекао је недавно министар полиције Вулин, за "Новости". - Имати авионски "бровинг" и тако велику количину муниције калибра 12,7 милиметара значи спремати се за пробијање лако оклопљеног возила. Ако претпоставимо да се нису наоружавали да би бушили "лазара" или "милоша" (оклопна возила која користе војска и специјалне јединице МУП) онда остају лица која користе блиндирана возила, а то су они који воде систем безбедности и нашу земљу. Нико не набавља "бровинг" да би се обрачунао са противником са трибина.

СЕСТРА МИЛАНА ЉЕПОЈЕ ЗА "НОВОСТИ": ТРАЖИМО ИСТИНУ!

СЕСТРА Милана Љепоје, Милена, обратила се "Новостима" после сазнања да су, како се сумња, у Ритопеку пронађени ДНК трагови њеног брата: - Мени као даваоцу ДНК узорка ништа није речено, нити да је он пронађен, нити да није. Ми и даље ишчекујемо вести о његовој судбини. Тражимо од Тужилаштва и полиције да Милановој породици и мени кажу истину, ма каква она била. Ми се и даље надамо да је он жив.

ОДБИО ДА ИМ ДАЈЕ НОВАЦ?

Здравко Радојевић важио је за навијача Црвене звезде, који је био у послу са кокаином. Наводно је био веома близак са Марком Миљковићем Маретом, Беливуковим најближим сарадником. Беливуку и Миљковићу он, наводно, није сметао док је продавао на ситно, али када је проширио пословање, почео је да им "боде очи". Испрва му је, наводно, речено да се не меша у посао, и не залази у њихову територију, али се Радојевић није обазирао на упозорења и претње. Беливук и Миљковић су Радојевићу, како се сумња, тражили део новца од зараде, што је он одбио, а онда је он нестао прошле године у Котежу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)