ПРОВЕРАВАЈУ СЕ НАВОДИ ДАНИЈЕЛЕ ШТАЈНФЕЛД: Још траје предистрага о оптужби глумице против Бранислава Лечића

С. Ј. М.

08. 05. 2021. у 14:05

У СЛУЧАЈУ глумца Бранислава Лечића, којег је млада колегиница Данијела Штајнфелд средином марта оптужила да ју је силовао 2012. године, још није покренута истрага.

ПРОВЕРАВАЈУ СЕ НАВОДИ ДАНИЈЕЛЕ ШТАЈНФЕЛД: Још траје предистрага о оптужби глумице против Бранислава Лечића

Фото Архива

Како нам кажу у Вишем тужилаштву у Београду, и даље се проверавају наводи Штајнфелдове.

Поступак је у фази предистраге, што значи да тужилаштво покушава да дође до података који би им указали да има основа за сумњу да се то кривично дело и десило, како би даље могли да покрену истрагу и евентуално оптуже Лечића.

С обзиром на то да се према глумичиним речима силовање догодило пре скоро десет година и да га није одмах пријавила, па нема директних материјалних доказа, полицији и тужилаштву је неопходно да добију неке друге посредне податке. То значи да би могли да разговарају са особама којима је Данијела Штајнфелд можда поверила шта јој се десило, да анализирају лекарску документацију уколико је после тога тражила помоћ психијатра.

МЕРИМА

ЗА протеклих месец и по дана, ниједна жена више није пријавила Лечића. Само се из Аустралије јавила бивша глумица Мерима Исаквић, која је испричала да ју је глумац, са којим се дружила, покушао да силује у његовом стану 1978. године, али је успела да побегне.

Ако тужилаштво не добије податке, који би поткрепили основану сумњу да се кривично дело десило, онда се пријава одбацује и не покреће се истрага.

Лечић је на саслушању у полицији негирао да је силовао колегиницу, а уз то прошао је и испитивање на полиграфу. Његов адвокат Урош Андрејић нам каже да их од тада ни полиција ни тужилаштво нису више позивали:

- Они воде поступак и прикупљају податке, а шта конкретно раде ми не знамо, нас нису обавестили. Мој клијент је рекао да се више неће оглашавати док се поступак не заврши.

Пошто је у току предистражни поступак, Лечић и даље није осумњичени, нити Штајнфелдова има статус оштећене. Према прописима, нема никаквог рока колико он може да траје и све зависи од тога хоће ли се пронаћи конкретнији докази.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)