БОЈАН ПОГИНУО ЗБОГ СЕЛФИЈА? Младић се попео на вагон, убило га 25.000 волти - детаљи трагедије у Руми

С. КОСТИЋ

07. 05. 2021. у 22:05

БОЈАН Алексић (20) из Кленка надомак Руме, настрадао је јуче ујутру око 3.30 на железничкој станици у Руми, када је из још непознатих разлога покушао да се попне на вагон теретног воза, са којег га је ударила струја из контактне мреже напона од 25.000 волти.

БОЈАН ПОГИНУО ЗБОГ СЕЛФИЈА? Младић се попео на вагон, убило га 25.000 волти - детаљи трагедије у Руми

Фото: С.К./Фејсбук

Младић је одмах преминуо, а "Инфраструктура железнице Србије" и компанија "Србија карго" су изразиле жаљење због трагедије која се догодила и изразиле саучешће породици настрадалог Алексића.

Према незваничним информацијама, Бојан се те вечери враћао са још једним пријатељем са прославе Ђурђевдана. Њих двојица стигли су на железничку станицу у Руми и чекали воз за Шабац, који пролази и стаје на железничкој станици у Кленку.

- Док су били на станици, Бојан је у једном тренутку одлучио да се попне на вагон. Полиција је изашла на лице места одмах након пријаве, обавештен је и надлежни тужилац - каже наш извор из истраге, који није могао да потврди да ли је младић хтео да направи селфи са вагона. - Прве информације указују да је настрадао док је покушавао да сиђе са вагона.

Младић из Шапца, који је био са њим, покушао је да му помогне, поливао га је водом и дозивао, али је од задобијених опекотина од убрзо преминуо.

СМРТ НА ШИНАМА У ЧАЧКУ

БЕЖИВОТНО тело женске особе средњих година, чији идентитет засад није познат, пронађено је у петак неколико минута иза поноћи, у близини железничке пруге Чачак - Краљево, у насељу Сајмиште. Према незваничним сазнањима, несрећна жена се бацила под воз. Претпоставка је да је реч о жени чији је нестанак породица пријавила у четвртак, у поподневним сатима, а која је живела у насељу Сајмиште. Још нема званичних информација о овом трагичном догађају, па је непознато да ли је жена извршила самоубиство, или је реч о несрећном случају. В. И.

Вест о трагедији двадесетогодишњег младића, брзо се пронела кроз Кленак. Комшије, пријатељи, мештани који су познавали настрадалог Бојана, имају само речи хвале, како за њега тако и за његову породицу.

- У тој кући живе три рођена брата са својим породицама, Бојанов отац Слађан који ради у шумарији, још један његов брат и трећи који је запослен у болници у Шапцу. Они се не чују да су живи - каже нам комшиница из Нове улице у којој живи ова породица, описујући Алексиће као радне и вредне.

- Бојан је после завршетка средње школе уписао факултет у Београду. Не могу да верујем да детета више нема.

Због пењања на вагоне, односно од последица струјног удара из контактне мреже, на српским пругама годишње настрадају три до четири особе, а најчешће је реч о младима, наводи се у заједничком саопштењу "Србија карго" и "Инфраструктура железнице Србије". Из ових фирми апелују на све да се не пењу на вагоне у станицама и на пругама, јер на тај начин директно угрожавају свој живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)