МИСТЕРИОЗНА СМРТ У ОКОЛИНИ ЛЕСКОВЦА: Радета (63) комшије пронашле у ходнику - Још се чека изјашњење тужилаштва

И. Митић

05. 05. 2021. у 13:47

ВИШЕ јавно тужилаштво у Лесковцу још увек се није огласило у случају шездесеттрогодишњег Радета Р. из лесковачког села Стројковце који је у понедељак пронађен мртав у ходнику његове куће.

МИСТЕРИОЗНА СМРТ У ОКОЛИНИ ЛЕСКОВЦА: Радета (63) комшије пронашле у ходнику - Још се чека изјашњење тужилаштва

Фото: И.М.

Тужилаштво није квалификовало ово дело, јер се чекало да буду обављена обдукција несрећног човека како би се поуздано знало да ли је реч о убиству или је несрећни мушкарац дигао руку на себе.  

Обдукција је у међувремену, према незваничним сазнањима, окончана, а обдукциони налаз је наводно стигао у руке надлежних. Међутим, они и даље ћуте, док се Стројковцем шире спекулације о томе како је њихов комшија нападнут и на свиреп начин изгубио живот.

Комшије и рођаци су Радета Р. пронашли у ходнику на улазу у његову двоспратну кућу у којој је живео сам. У селу кажу да је на телу и руци имао више убодних рана. Према незваничним сазнањима,  несрећни човек је лежао на леђима, а лице му је било прекривено закорелом крвљу која му се слила са повреде на челу. 

Фото: И. Митић

 

Мештани Стројковца верују да све ово указује на то да се Раде бранио од нападача, али нико не може да наслути мотив  потенцијалног злочина какав се у њиховом селу не памти. То вероватно није користољубље јер је Раде преживљавао од помоћи комшија и сродника.

У селу још причају да је Раде био склон алкохолу, а да му се живот  променио од када је пре много година остао без посла у лесковачкој фабрици лекова „Здравље“.

- Волео је да попије, али није био насилан нити је са било ким био у завади. Ћерке су му се удале, а жена га је напустила. Од када су му родитељи умрли остао је сам у оноликој кући. Престао је да води рачуна о себи. Живео је и понашао се као бескућник. Једноставно се предао – испричао нам је један од Радетових комшија.

                                            

ВЕЛИКО И ДУГО СЕЧИВО?!

Раде је последњи пут виђен у петак, у вечерњим сатима, у центру села. У кући, према незваничним сазнањима, није било преметачине, а улазна врата су била откључана. Комшијама је привукло пажњу светло које је два дана непрекидно горело. У селу нагађају да је Раде затечен са озбиљним повредама „које су му нанете ножем са великим и дугим сечивом“.   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)