АМЕРИКАНЦУ СМРСКАЛИ ГЛАВУ ПОСЛЕ СВАЂЕ: Нови детаљи свирепог убиства на Звездари

З. У.

05. 05. 2021. у 07:20

ПРИПАДНИЦИ београдске криминалистичке полиције ухапсили су у уторак троје Београђана, осумњичених да су у ноћи између 3. и 4. маја, на Звездари, у дому Ђ. В. у Улици Вељка Дугошевића, насмрт претукли америчког држављанина Гавина Глима (54). Злочину је претходило вишесатно конзумирање алкохола, свађа и туча. Мотив убиства се још утврђује.

АМЕРИКАНЦУ СМРСКАЛИ ГЛАВУ ПОСЛЕ СВАЂЕ: Нови детаљи свирепог убиства на Звездари

Комшија Бранислав Петровић испред куће у којој се догодио злочин / Фото З. У.

Лисице су стављене Ђ. В. (57), Р. Б. (35) и М. Ј. (38), који су осумњичени да су починили кривично дело тешко убиство. Одређено им је полицијско задржавање до 48 сати, а по истеку биће приведени у Више јавно тужилаштво у Београду.

- Око три сата ујутру чуо сам неку буку, као да се туку, али то се често у тој кући дешавало - прича нам комшија Бранислав Петровић.

- Да су убили човека чуо сам тек када је дошла полиција. Они су Американца из куће изнели у двориште. Крв се свуда разливала, једва сам успео да је оперем.

Према причи Петровића он није познавао Американца, који је убијен. Како каже, у кућу Ђ. В. често су "свраћали непознати људи", најчешће због алкохола. Кобне ноћи о злочину који се догодио полицију је обавестила жена, која је сада, са двојицом мушкараца, такође, ухапшена.

- У соби, где је затечено тело убијеног, намештај је био разбацан, а било је и срче - наводи наш извор.

- Њему је глава била смрскана од удараца. Не само што су га убили, већ су му из џепа извукли око две и по хиљада динара. Није баш најјасније из ког разлога су га претукли насмрт и то се тек утврђује.

Како сазнајемо, Американац је стигао у Србију крајем прошле године. На Булбулдеру је живео са девојком, српском држављанком. Полиција сада утврђује како су му се кобне ноћи укрстили путеви са Ђ. В. у чијој кући је завршио. Према незваничним сазнањима, они су се познавали из краја и знали су често да попију по пиво. Шта се догодило кобне ноћи, тек ће бити расветљено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)