ЦРНОГОРСКИ РЕЦЕПТ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Био је краљ Дорћола, а пао је као прва жртва снајперског хица

Novosti online

04. 05. 2021. у 20:10 >> 20:19

КЛАН Веље Невоље по угледу на „колеге“ из Црне Горе у свом арсеналу је имао и снајперску пушку. Снајперска пушка први пут је коришћена у обрачунима међу криминалцима 1997. године по такозваном „црногорском рецепту“.

ЦРНОГОРСКИ РЕЦЕПТ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Био је краљ Дорћола, а пао је као прва жртва снајперског хица

Фото: Принтскрин

Прва жртва снајпера у Београду био је Вукашин Вуле Гојак, мајор Српске добровољачке гарде и телохранитељ Жељка Ражнатовића Аркана. Он је убијен 7. септембра испред своје дискотеке "Риц“ на Кошутњаку. 

Гојак је седео у свом џипу "мицубиши пајеро", паркираном испред дискотеке "Риц". Убица га је чекао у заседи пуна два сата колико је Гојак и био у свом локалу, а онда је хладнокрвно пуцао са удаљености од тридесетак метара. Хитац је пробио стакло на џипу и погодио Гојака у врат.

Смрт краља Дорћола, како су га звали у београдском подземљу никада није расветљена. Ипак, помињана су три мотива.

Први је била Гојакова умешаност у нестанак Исе Лера Џамбе, који је последњи пут виђен 1992. године у коцкарници у „Београђанци“, коју је обезбеђивао управо Гојак као члан Арканове агенције „Делије“. Гојак се, као и његов шеф Аркан, клео да нема никакве везе са Џамбиним нестанком. Гојак, који је по сопственом признању први ударио припитог Лера, објашњавао је:

- Ударио сам га неколико пута песницом да бих га онеспособио, па он је пре тога уперио некакав пиштољ у чело мог колеге. Пошто смо га смирили, убацили смо га у лифт и избацили на улицу - причао је Гојак тврдећи да не зна шта се десило с Џамбом након инцидента.

Уносни бизнис са ноћним локалима могао би бити други мотив убиства. Гојак је после "Рица“ нагло кренуо да се шири послове, и улази у власничке комбинације са београдским клубовима. Као трећи мотив спомиње се и Гојакова учешће у мафијашком сукобу на Звездари само неколико дана пред смрт. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)