ОТКРИВЕНА ЈОШ ЈЕДНА КУЋА СТРАВЕ? Пронађени трагови крви у викендици Веље Невоље на Руднику

Новости онлине

29. 04. 2021. у 22:27

ТРАГОВИ крви, осим у кући у Ритопеку, пронађени су и у викендици на Руднику код Горњег Милановца за коју се сумња да су је користили припадници криминалне групе Вељка Беливука познатијег као Веља Невоља и Марка Миљковића!

ОТКРИВЕНА ЈОШ ЈЕДНА КУЋА СТРАВЕ? Пронађени трагови крви у викендици Веље Невоље на Руднику

Фото: АТА имагес/Принтсцреен

Реч је о кући у коју је кренуо Беливук у тренутку када је почетком фебруара ухапшен у филмској акцији полиције.

- Као и у викендици у Ритопеку, у којој су готово на свим зидовима и подовима пронађени трагови крви, крв је откривена и у викендици на Руднику и послата је на анализу. Истрага ће утврдити да ли је реч о људским биолошким траговима, али и коме они припадају, на основу ДНК анализе - открива извор.

Према његовим речима, полиција је данима претресала кућу и прикупљала доказе.

- Трагова крви било је у кади у купатилу, али и на теписима у спаваћој и дневној соби куће, као и у кухињи - открива саговорник упућен у истрагу. Он наводи да би тек требало да буде утврђено да ли је у њој неко убијен или је криминалној групи служила да у њој држе отете.

У кући страве у насељу Ритопек осим крви пронађена је и индустријска машина за млевење меса, као и трагови најмање четири мушкарца који се воде као нестали.

- Кућа у Ритопеку припада Владу Драганићу, који је ухапшен као припадник Беливукове групе, док је викендица на Руднику у власништву човека чијем је унуку полиција ставила лисице на руке. Сумња се да је управо унук кућу уступио осумњиченим вођама групе и да су они жртве доводили и на ову планину - додаје извор из истраге.

Осим трагова крви, према његовим речима, у тој викендици пронађени су и остаци хране, као и други докази који су такође однети како би се утврдило ко је све од припадника једног од најопаснијих криминалних кланова боравио у њој.

Подсетимо, викендица на Руднику је издвојена од других кућа, ограђена са чак две ограде, а око ње су њиве и шума.

- Кућа има два спрата и у ноћи хапшења је запечаћена. Унутра је прилично скроман намештај, а на појединим прозорима су постављене крпе како се не би видела унутрашњост. У једној од спаваћих соба је чак и креветац за бебу, намештен постељином, а унутра је пронађен и бадњак, па се верује да је и за Божић неко у њој боравио - каже извор и објашњава да би ДНК анализа, али и анализа отисака на бравама, штекерима и пронађеним паковањима хране и прљавом посуђу требало да открије ко је све боравио "у кући страве 2".

- У кући су пронађени чак и остаци слаткиша, храна у фрижидеру, кафа, али и посуђе, шоље, прибор за јело - додаје извор.

Мештани Рудника кажу да је полиција кућу данима држала под опсадом. Како откривају, и даље су у страху од припадника Беливукове групе.

- Полиције је било више него нас мештана, чешљали су не само кућу већ и шуму на планини. Вељу Невољу никад нисмо срели - кажу мештани. Иначе, Апелациони суд је јуче продужио притвору Беливуковој криминалној групи за још три месеца. Према овој одлуци притвор може да им траје до 2. августа.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)