ЖРТВЕ ЈЕ УБИЈАО БРЗО: Сретко Калинић на суђењу открио “рецепт” смрти и чија је егзекуција трајала најдуже!

Novosti online

27. 04. 2021. у 19:37

СРЕТКО Kалинић, брутални убица из „земунског клана“, испричао је на суђењу у Београду да је своје жртве убијао брзо, али да је ликвидација Зорана Ускоковића - Сколета трајала најдуже.

ЖРТВЕ ЈЕ УБИЈАО БРЗО: Сретко Калинић на суђењу открио “рецепт” смрти и чија је егзекуција трајала најдуже!

Сретко Калинић са хрватским полицајцима

Он је у својој завршној речи пред Специјалним судом 2015. испричао детаљно његов „рецепт“ смрти.

- Ликвидације београдског олоша у мојој режији трају пет до шест секунди. Најдужа ликвидација ми је трајала минут и по, а реч је о убиству Зорана Ускоковића Сколета - навео је Калинић, који је због серије почињених злочина осуђен на 40 година затвора.

У Сколетом филмском убиству 27. априла 2000. су, поред Калинића, учествовали и „земунци“ Миле Луковић Kум (такође пуцао), Никола Бајић који је возио „ауди смрти“, Милош и Александра Симовић, Владимир Милисављевић, Милан Јурушић Јуре и Душан Kрсмановић. Као наредбодавац овог убиства био је оптужен бивши командант „црвених беретки“ Милорад Улемек Легија, али је пресудом ослобођен ових оптужби.

Kалинић је убио је осморицу људи у укупно пет ликвидација. То су, поред убиства Зорана Ускоковића Сколета и његовог телохранитеља Милоша Стевановића, и убиства Тодора Гардашевића, Ивице Николића, Средоје и Зорана Шљукића, Јована Гузијана Цунера и Радета Цветића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)