УБИЛАЧКИ ОДРЕД ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Ове три ствари их разликују од "Земунског клана" (ФОТО)

Novosti online

25. 04. 2021. у 12:42

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин оценио је данас да разноврсност и количина наоружања која је пронађена у кући у београдском насељу Ритопек коју су користили припадници клана Вељка Беливука и Марка Миљковића говори о томе да је ова организована криминална група била спремна за обрачун са државом.

УБИЛАЧКИ ОДРЕД ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Ове три ствари их разликују од Земунског клана (ФОТО)

FOTO: Ata images

Министар је за ТВ Прва рекао да разноврсност и количину наоружања, која је нађена, није поседовао ни „Земунски клан“, од тешких митраљеза у калибру 12,7, па до пиштоља, револвера, пригушивача, 10 килограма експлозива. 

- Не знамо шта им је био крајњи циљ и то ће истрага показати, али знамо да су били способни да изврше озбиљан напад на високо позиционирану штићену личност, а у овој земљи је то председник Републике Србије Александар Вучић - оценио је министар Вулин. 

Тешки митраљез са муницијом калибра 12,7, како је навео, служи да пробије лако оклопљено возило, што су блиндирана возила у којима се налазе штићене личности, људи који имају неку политичку тежину. 

- Тешки митраљез, неколико снајпера и ручни бацач граната, распрскавајуће мине усмеравајућег дејства све са одговарајућом муницијом, њихови чланови спремни су да касапе и мељу људе, таквим људима са таквим наоружањем није проблем да ураде било шта - рекао је министар полиције. 

Министар Вулин је истакао да је тужилац за организовани криминал веома задовољан количином и квалитетом материјалних доказа који су у досадашњем току истраге прикупљени, захваливши му се на изузетној сарадњи, и изнад свега на личној храбрости. 

Говорећи о скривеним просторијама у кући у Ритопеку у којој је пронађено оружје и машина за млевење меса, министар је навео да се до информација о томе дошло приликом саслушавања неких ухапшених припадника клана. 

- Нису сви припадници овога клана на исти начин вршили кривична дела. Припадници ове групе вршили су монструозна убиства, данима су држали жртве живе, мучили их на најзверскије начине да би их потом убили, њихова тела раскомадали и углавном стављали у тај млин за месо и кости, како би уништавали трагове. Они припадници клана који нису то радили били су спремни да нам кажу где се шта налази и не сумњам да ће тога бити још -  рекао је министар Вулин. 

Према његовим речима, у току је вештачење биолошких трагова који су пронађени Ритопеку.  

Министар Вулин је нагласио да овако велики случај не би могао да буде реализован да нема пуне подршке председника Александра Вучића, који је информисан о сваком кораку истраге и тражи да се без обзира на све открије истина.  

Осврнувши се на сарадњу са црногорским органима гоњења, министар Вулин је нагласио да сарадња није довољно добра и изразио наду да ће се политичке промене у тој земљи осетити и када је у питању непосредна сарадња. 

- С наше стране нема никаквих препрека. Свако лице које се по потерници нађе на територији Републике Србије из овог или оног клана експресно решавамо. Очекујемо од црногорских колега и црногорског правосуђа да нам омогући да разговарамо, а надамо се изручењу бар два ухапшена држављанина Србије која су непосредно повезана са неким од злочина клана Беливук -  Миљковић, један је чак и извршилац - рекао је министар Вулин. 

Министар је позвао све да не буду лицемери и да не покушавају од злочинаца овог криминалног клана да представљају као навијаче, људе над којима се врши неправда и да се прича како је ово политички обрачун. 

- Ово је убилачки клан кога није било од „Земунског клана“. Када се истрага заврши видећете да су били крволочнији, опаснији и по броју убистава још гори од „Земунског клана“ - закључио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)