КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ И САНКЦИЈЕ: На видику решење у Црвеном крсту у Чачку

В. И.

22. 04. 2021. у 13:37

РЕШЕЊЕ више нагомиланих проблема у чачанској организацији Црвеног крста коначно је на видику.

КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ И САНКЦИЈЕ: На видику решење у Црвеном крсту у Чачку

Фото: В. Илић

После тужбе радника за мобинг против секретарке Биљане Давидовић, туче двојице запослених и оставке челника УО, ако је судити по резултатима састанка одржаног у среду поподне, на коме су присуствовали представници ЦК Србије и локалног руководства, Црвеном крсту у Чачку пишу се лепши дани.

- Водили смо дуг и конструктиван разговор током којег смо сагледали све проблеме са којима се последњих дана сусреће чачански ЦК. Договор је да после Ђурђевдана изађемо са првим и правим решењима – рекао нам је Владан Милић, заменик градоначелника Чачка.

- Генерални секретар ЦК Србије се обавезао да ће до тада применити мере, односно спровести надзор рада у овдашњој организацији ЦК, како би нормално функционисала. Једна од тема на састанку је била и тужба радника, односно како ће то утицати на финансијско пословање ЦК у Чачку. Оно што је сада сигурно је да неће бити доведено у питање финансирање рада Народне кухиње и добровољно давалаштво крви од стране Града Чачка.

На састанку је из чачанског ЦК једино присуствовала потрпредседница УО др Нада Лазовић, која је прво дала оставку на ову функцију, а онда је, на молбу генералног секретара Љубомира Миладиновића, повукла. Према незваничним сазнањима, локална организација ЦК ће, након формирања УО, претрпети кадровске промене, а постоје и назнаке да ће двојица радника, који су се сукобили, сносити одређене санкције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)