СВЕ СЕ ОДИГРАЛО ПРЕ 10 ГОДИНА: Како је убијен Божидар Николић на чијем парастосу се данас десила пуцњава

Novosti online

20. 04. 2021. у 14:31

МАРКО Н. рањен је данас на гробљу Лешће, на помену Божидару Николићу, који је убијен пре 10 година.

СВЕ СЕ ОДИГРАЛО ПРЕ 10 ГОДИНА: Како је убијен Божидар Николић на чијем парастосу се данас десила пуцњава

Фото: Н. Скендерија

Николић је убијен 2011. године, на Сланачком путу код Вишњице. Двојица младића, у њега и његовог пријатеља Милана Стевановића (24) испалили су више хитаца из ватреног оружја.

До доласка полиције и Хитне помоћи на лице места, с више прострелних рана и тешко повређене Николића и Стевановића је неко приватним аутомобилом већ превезао у Ургентни центар. Међутим, Николић је издахнуо на путу до болнице.

Према причи очевидаца немилог догађаја, Николић и Стевановић су, као што су и раније умели често да раде, седели на спрату кафића „Сами“ и причали. Ништа није слутило на невољу. Око 22 сата, изашли су напоље. У тренутку када су намеравали да уђу у свој металик „цитроен“, новосадских регистарских таблица НС 337-447, на њих су пуцали.

„Сачекуша“ за Николића и Стевановића је била раније испланирана. Наводно, у полумраку, у непосредној близини излаза из кафића „Сами“, сачекала су их двојица нападача, обучена у црне јакне, с кацигама на главама, на крос мотору. Кад су их угледали, убице су упалиле мотор и дале пун гас. У пролазу су буквално изрешетале Николића, Стевановића и њихов аутомобил, о чему су сведочиле бројне чауре, полупано стакло на возилу и много крви...

После злочина, нападачи су се одвезли у непознатом правцу.

На лицу места, осим полиције која је убрзо стигла, вршила увиђај и саслушавала бројне сведоке из кафића, тада се окупило неколико Николићевих и Стевановићевих суграђана. Нико од њих, међутим, није желео јавно да коментарише могући мотив немилог догађаја. Али, нико није ни крио да су и Николић и Стевановић били „незгодни“ и да је, највероватније, узрок њиховог страдања освета, односно нерашчишћени рачуни са неким.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*