ДЕБЕЛИ ДОСИЈЕ ИГОРА СРБИНА: Има чак 18 идентитета, суди му се у специјалном бункеру, а иза решетака је исекао четворицу чувара

Novosti online

14. 04. 2021. у 22:31

ИГОР Вацлавић познатији као Игор Србин наставља да утерује страх у кости шпанској полицији јер се не смирује ни иза решетака. Вацлавић, некада најтраженији српски бегунац ког медији називају најопаснијим криминалцем у Европи, напао је и повредио четворицу затворских чувара. То је само последњи насилни испад овог опасног мушкарца који је своје жртве хладнокрвно убијао, а онда недељама успешно измицао полицији.

ДЕБЕЛИ ДОСИЈЕ ИГОРА СРБИНА: Има чак 18 идентитета, суди му се у специјалном бункеру, а иза решетака је исекао четворицу чувара

Фото: Принтскрин

Колико га се у Шпанији плаше показује и податак да је Вацлавић, убица са чак 18 лажних идентитета, суђењење морао да прати из посебно направљеног букера од непробојног стакла тешког 700 килограма.

Опасни Игор Србин свој крвави пир започео је 2017. године у Италији када је убио бармена и чувара шуме. Након тога за њим је почела велика полицијска потера о којој су брујали сви светски медији, а Вацлавић је успео да пређе на територију Шпаније где је наставио крвави поход. У овој држави убио је још троје људи.

Али кренимо редом...

Из Суботице у Италију

Игор Вацлавић, Игор Србин, Игор Рус... само су неки од 18 идентитета колико је Норберт Фехер користио сејући смрт по Европи и бежећи од полиција. Најпре је боравио у Италији где се 2006. године преселио из Суботице. Међутим, у једном тренутку преселио се у Шпанију, а у Валенсији је наводно радио као жиголо, а био је и у затвору због пљачки.

Након што је изашао из затвора, наставио је да се бави пљачкањем што је уједно био и његов први посао откако је двехиљадитих, у својим двадесетим, напустио Србију. Само три година касније поново се нашао на потерници италијанске полиције, а пажњу јавност заокупирало је то што се, пре него што су му ставили лисице на руке, сатима крио у једној мочвари и то тако што је, као у цртаним филмовима, дисао на сламку коју је направио од трске!

По доласку у италијански затвор, својим цимерима је испричао да је из Русије, да се зове Игор Вацлавић и да је бивши војник, те да се борио у рату против Чечена. Његова физичка спрема фасциринарала је тамошње затворенике, пошто је дневно радио и по 1.000 трбушњака. Осим тренинга, обожавао је да гледа цртаће, а ту своју потребу правдао је тиме да му је отац то бранио у детињству.

Фото: ЕПА

Пљачка која је "пошла наопако"

Лажно представљање Норберта Фехера направило је бирократску заврзламу након што су италијанске власти добиле одговор од Руса да Фехер, заправо, није њихов држављанин. Остао је у затвору до 2015. године, све до пуштања на слободу у чему су помогли његови затворски цимери пошто су у његову корист посведочили да је спреман за ресоцијализацију. Изгледа да су их здрав живот и цртани филмови насамарили.

Само две године касније, Фехер постаје најтраженији бегунац за којим је трагало на стотине полицајаца. Наиме, у Болоњи је 29. марта те године покушао да опљачка један бар, при чему је власник локала Давид Фабри (52) покушао да га спречи да однесе новац. Фехер је запуцао на њега и убио га, а затим побегао у оближњу шуму.

Убиство у шуми

Десет дана је прошло до тренутка када су пси трагачи први пут нањушили Фехера, односно траг који је бежећи оставио за собом. Десетак дана касније, наишао је на шумара Вареиа Верија који је покушао да га савлада. Фехер се поново бранио користећи оружје, па је тако и њега усмртио.

Пошто ни више од сто полицајаца специјалаца који су за њим трагали користећи најсавременију опрему, хеликоптере и псе трагаче, није могло да га пронађе и савлада, претпостављало се да има помагаче, јатаке који га скривају.

Фото: ЕПА

Бекство у Шпанију

О њему се није знало готово ништа све до 17. маја, када је централној команди карабињера послао разгледницу из Шпаније у којој наводи да је побегао из Италије. Претпоставља се да је осам земаља прошао користећи 18 различитих лажних идентитета.

Ухваћен је тек 15. децембра 2017. године пошто је изазвао саобраћајну несрећу. Претпоставља се да ни тада не би био ухапшен да се није толико напио да је заспао за воланом украденог возила.

Како је наведено у оптужници, Фехер се кобног дана ушуњао у кућу једне од жртава и у њој покушао да се притаји, будући да му је полиција била за петама. Исте вечери на имање су дошли Мануел А. и Мануел М., власник и његов комшија бравар ког је позвао да му поправи врата.

У једном тренутку, чули су звукове који допису из куће и убрзо су схватили да се унутра неко крије. Фехер је тада, пушку коју је имао у илегалном поседу, уперио у жртве видевши их на вратима и запуцао. Бравар је насрнуо на Фехера, а овај га је упуцао у лакат. Затим је сео у возилу којим се довезао на имање и побегао.

Убиство на фарми

Вацлавић је био у бекству , полиција је за њим трагала, а знало се да се скрива по забаченим деловима, напуштеним викендицама и шумама. Медији су о томе брујали и народ у Шпанији је већ тада знао да се за Вацлавићем трага.

Тог 14. децембра 2017. године отац Хосе Луиса је зачуо пуцањ и угледао светло на свом имању "Мас дел Сасо" у Шпанији, због чега је помислио да се бегунац скрива на његовом имању. Када је позвао полицију, несрећни човек није ни слутио да је пуцњем који је чуо, Игор Србин пресудио његовом сину.

Ипак, да није било тог позива престрављеног оца, можда овај опасни бегунац никада не би био ухапшен. Када су припадници Цивилне гарде Виктор Ромеро и Виктор Хесус Кабаљеро дошли на лице места, Игор Србин је на њих запуцао, а затим побегао.

Ухапшен је тек сутрадан у преподневним сатима пошто је пијан изазвао саобраћајну несрећу, ударивши украденим камионетом у дрво. Код њега је пронађено оружје, али и флаша алкохолног пића.

Фото: ЕПА

Суђење из специјалног бункера

Пошто се у Шпанији третира као једнан од најопаснијих затвореника, за његово суђење изграђен специјални бункер од непробојног стакла на челичној конструкцији из ког је пратио суђење, а завесе на бункеру навлачиле су се сваког пута када би сведочиле његове жртве, јер су претходно изјавиле да страхују да бораве са њим у истој просторији.

Опасни "војник" са 18 идентитета

Норберт Фехер зарадио светску славу захваљујући злоделима које је чинио широм Европе, а посебно јер је успевао месецима да избегне европске полиције скривајући се у Италији и Шпанији. Причало се да је "зарадио" и обожаваоце, који су му уједно били и јатаци, а по доласку у затвор примио је и неколико брачних понуда.

Цимери из шпанског затвора били су, писали су медији, фасцинирани његовом физичком спремом јер је дневно радио и по 1.000 трбушњака. Време у ћелији је махом проводио читајући црквене књиге и гледајући цртаће јер му, како је испричао затвореницима, отац то није дозвољавао у детињству.

Осим помагача, захваљујући којима је успео да дуже време остане испод радара полиције, остаће упамћен и по томе што је, по сопственом признању, користио више од 18 лажних идентитета како би се лакше кретао.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dragan

15.04.2021. 05:40

Pa dobro jeste li vi normalni, sta ste mu stavili etiketu "Srbin"? Nanosite nam stetu strasnu.... tako je uradjeno i sa onim brutalnim filmom sto je nazvan "srpski film" pa ceo google internacionalno objavljuje te grozote kad neko ukuca ... ozbiljno, ovakve naslove treba smatrati nacionalnom stetom i sankcionisati mnogo!!