БАЏИН УБИЦА ОСТАЈЕ МИСТЕРИЈА: Прошло је готово четврт века од бруталне ликвидације некадашњег заменика министра полиције Радована Стојичића

Ј. Д. Љ.

12. 04. 2021. у 08:00

НАВРШИЛЕ су се равно 24 године откако је, у ноћи између 10. и 11. априла 1997. у београдском ресторану "Мама миа" у Ресавској улици, убијен генерал-пуковник Радован Стојичић Баџа, тадашњи заменик министра српске полиције.

БАЏИН УБИЦА ОСТАЈЕ МИСТЕРИЈА: Прошло је готово четврт века од бруталне ликвидације некадашњег заменика министра полиције Радована Стојичића

Полиција у центру Београда после Стојичићевог убиства

Његов убица до дана данашњег није пронађен, као ни прави мотив Стојичићеве ликвидације.

Док је седео у ресторану за столом са сином и пријатељем, пришао им је нападач, с чарапом на глави и лицу. Гостима је кратко запретио "да легну на под", а онда из аутоматске пушке испалио седам хитаца ка Стојичићу. Погодило га је шест у врат и главу.

Нападач је истрчао из ресторана, испаливши још један рафал у излог и од тада му се изгубио сваки траг.

Затечени догађајем, надлежни истражни органи тада су, најпре, у истрази и осуди убиства свог најбољег полицајца, употребили термин "тероризам" сумњајући на то да је Стојичић ликвидиран у циљу "дестабилизације земље", а да су и наручилац и извршилац злочина стране обавештајне службе.

Међутим, како су године одмицале, истрага је ишла у више праваца. Једна од верзија је да је Баџину ликвидацију наручио "један бизнисмен", јер му је, наводно, овај дуговао много новца.

По другој, Стојичић је убијен из освете за смрт Војислава Раичевића, познатијег као Воја Американац, вође клана "Америка", који и данас има једну од водећих улога у трговини дрогом из Јужне Америке.

ТОРБА С ПАРАМА?

ИСТРАГА Стојичићевог убиства свих ових година није дала резултате, нити је извршилац злочина идентификован. Остала је, такође, и тајна о никад непотврђеној информацији да се крај стола, за којим је Баџа усмрћен, налазила торба, наводно пуна новца. Да ли је новац био разлог ликвидације генерала полиције или је неки други мотив у питању, остаје непознаница до данашњег дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)