СРБИ "ПАЛИ" СА 132 КГМАРИХУАНЕ! Полиција у Сарагоси ухапсила четворицу наших држављана осумњичених за производњу и продају дроге

Ј. Д. Љ.

11. 04. 2021. у 19:22

У САРАГОСИ су шпанској полицији у руке "пала" четворица српских држављана са 132 килограма марихуане, чија је тржишна вредност процењена на 600.000 евра.

СРБИ ПАЛИ СА  132 КГМАРИХУАНЕ! Полиција у Сарагоси ухапсила четворицу наших држављана осумњичених за производњу и продају дроге

Шпанска полиција у складишту где се узгајала марихуана / Фото Шпанска полиција

Како преносе шпански медији, полиција је у акцији која је трајала месецима, ухапсила организатора шверца и још тројицу чланова банде. Тројица Срба пуштена су да се бране са слободе, док је организатор задржан у притвору.

- Разбијена је банда коју су чинили Срби у Сарагоси - кажу из полиције. - Они су имали оперативни центар у граду Фуентес де Ебро, где су у индустријском складишту производили марихуану, прерађивали је, паковали и слали пакете за иностранство.

Шпанска полиција, међутим, не прецизира у које европске земље су Срби извозили дрогу, али тврде:

- Комплетна производња је сигурно била намењена извозу, а не домаћем тржишту. Када је полиција упала у складиште, пронашли су 132 килограма марихуане у пупољцима и спаковане пакете спремне за транспорт. У Шпанији је вредност дроге већа од 230.000, али би улична вредност достигла чак 600.000 евра.

Агенти су пронашли и 1.886 саксија са биљкама у процесу раста и још 2.475 саксија са биљкама које су већ исечене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)