ВОЗИО САМ ПРЕМА САОБРАЋАЈНИМ ПРОПИСИМА: Детаљи суђења возачу "аудија смрти", који је завио у црно Андрејеву (12) и Дејанову (48) породицу

Ј. ЋОСИН

27. 03. 2021. у 07:39

ТВРДИМ да нисам крив за дело које ми се ставља на терет. Због ове несреће су три породице унесрећене.

ВОЗИО САМ ПРЕМА САОБРАЋАЈНИМ ПРОПИСИМА: Детаљи суђења возачу аудија смрти, који је завио у црно Андрејеву (12) и Дејанову (48) породицу

Фото Ј. Ћосин

Био сам у ауту са две другарице, Ивом и Леном, возио сам према саобраћајним прописима. На кружном току код "Стоп шопа", одједном сам видео возило испред себе и кренуо да га претичем. У тренутку када сам био мало испред њега учинило ми се да се прилепило уз мене као да ће да ме удари. Уплашио сам се, био сам у шоку, па сам са обе руке стегао волан и спустио главу, јер сам се уплашио. Могуће је да сам додао гас како бих избегао несрећу. Затим сам осетио грчење у врату и мишићима тела и изгубио сам оријентацију у простору.

СВАКА КАЗНА ЈЕ МАЛА, МЕНИ ДЕТЕТА НЕМА

- ОЧЕКУЈЕМ да оптужени добије максималну казну и то већу од осам година. Чак и да га осуде на 12 година, то је по мом мишљењу премало, јер мени детета нема. Надам се да ће правда бити задовољена - рекла је Андрејева мајка Александра (на слици), која је јуче још једном смогла снаге да исприча да је сина последњи пут чула док се враћао из продавнице. Како га дуго није било, кренула је да га тражи, а неколико сати је касније сазнала да више није жив.

Фото Архива

Ово је, износећи своју одбрану пред Основним судом у Нишу јуче рекао Немања Стаменковић (20) из Београда, који је оптужен да је возећи "ауди А6 кватро" 4. јануара на Булевару Медијана изазвао несрећу у којој су погинули пешаци Андреј Прекљушај (12) и Дејан Илић (48). Он је пред судом негирао дело које му се ставља на терет, а на питања адвоката и тужиоца да објасни детаље кључне за ову незгоду, углавном је одговарао да се ничег не сећа.

Дејан Илић, Андреј Прекљушај, Фото Архива

- Сећам се да сам седео и плакао. То је све чега се сећам - рекао је Стаменковић, који је пред суд доведен из притвора у КПЗ Ниш, са лисицама на ногама и рукама.

Поред окривљеног, саслушани су и мајка преминулог Андреја Александра Костадиновић, син и ћерка покојног Дејана Илића као и његов пријатељ Драган Огњановић, који је те кобне вечери кренуо са њим у шетњу.

- Враћали смо се, када се чуо неки ударац. Окренуо сам се да погледам и видео да ауто "лети" право на нас, бочно окренут. Инстинктивно сам се прилепио уз ограду. Када сам дошао себи, видео сам да нема Дејана. Његово тело угледао сам стотинак метара даље како непомично лежи на коловозу. Пробао сам да му помогнем, мада сам наслућивао да му нема спаса - испричао је Огњановић.

Заступници оштећених тврде да се у тренутку несреће "ауди" кретао брзином од 152 километра на час и да је реч о насилничкој вожњи, за коју је запрећена казна од две до 12 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

УБИСТВО У УРОШЕВЦУ: Усмртио мушкарца, полицајци отворили ватру на осумњиченог