ДУШАНКУ УСМРТИО ИЗ БЕЗОБЗИРНЕ ОСВЕТЕ: У Новом Саду у среду изречена пресуда доживотне робије Дејану Дабовићу (29) из Херцег Новог

З. ГРУМИЋ

24. 03. 2021. у 21:03

ДЕЈАН Дабовић (29) из Херцег Новог осуђен је у среду у Вишем суду у Новом Саду првостепеном пресудом на казну доживотног затвора због тешког убиства своје бивше девојке Душанке Јоцовић (25).

ДУШАНКУ УСМРТИО ИЗ БЕЗОБЗИРНЕ ОСВЕТЕ: У Новом Саду у среду изречена пресуда доживотне робије Дејану Дабовићу (29) из Херцег Новог

Фото приватна архива

Како је саопштила судија Ивана Јосифовић, која је председавала петочланом судском већу, злочин је починио на свиреп начин из безобзирне освете.

У пресуди, изреченој у присуству окривљеног, наведено је да је Дабовић, 26. децембра 2019. у новосадској Улици Алексе Шантића, био свестан свог поступка и да је то свирепо убиство починио због раскида дугогодишње емотивне везе са својом суграђанком Душанком.

Судија Јосифовић је подсетила да је, како је утврђено током суђења, Дабовић након препирке четири пута убо Душанку у врат и груди, ножем који је донео када је из Херцег Новог дан раније дошао у Нови Сад, где је несрећна девојка живела и радила. У том нападу, он је жртви нанео више посекотина и удараца по телу, због чега је девојка, трпећи велики бол, убрзо преминула.

- Супротно наводима одбране, суд је утврдио да је Дабовић имао намеру да убије Душанку, из безобзирне освете - прецизирала је судија Јосифовић у образложењу пресуде.

Суд је такође Дабовића осудио на казну затвора у трајању од три године због разбојништва које је починио претходног дана у једној новосадској кладионици, одакле је претећи радници одузео око 11.000 динара. Та казна је, у складу са законом, укључена у јединствену, доживотну.

Пресудом је Дабовић обавезан да Мирјани Јоцовић, мајци убијене Душанке, исплати три милиона динара због душевног бола као и 161.000 динара за трошкове сахране, уз затезне камате на те износе.

Изрицање судске одлуке и њено образложење, Дабовић је слушао са оптуженичке клупе, мирно и без исказивања било каквих емоција.

ДРУГА ПО РЕДУ

ДОЖИВОТНА затворска казна, која је у среду изречена Дабовићу, друга је по реду која је изречена након ступања на снагу новог, измењеног Кривичног законика. Прва је донета у Вишем суду у Нишу, почетком јануара, против Нинослава Јовановића, званог "малчански берберин", због отмице и злостављања малолетне девојчице из Ниша.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)