ЈЕЗИВА СЛУЧАЈНОСТ: Србин Невен убијен у Колораду, његов имењак није успео да га спасе, али њих јесте (ВИДЕО)

Novosti online

23. 03. 2021. у 18:39

НЕВЕН Станишић (23) из Србије страдао је са још девет људи у пуцњави која се у понедељак догодила у супермаркету у Болдеру у Колораду.

ЈЕЗИВА СЛУЧАЈНОСТ: Србин Невен убијен у Колораду, његов имењак није успео да га спасе, али њих јесте (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Невен је кобног дана кренуо на посао када је дошло до напада и несрећни момак је страдао на лицу места. Осим њега живот су изгубили и Дени Стронг (20); Рики Олдс (25); Тралона Бартковијак (49 година); Сузан Фонтана (59); Тери Лејкер (51); Кевин Махонеј (61); Лин Мареји (62) и Џоди Вотерс (65).

Ко зна колико живота би Ахмад Ал Аливи Алиса (21) узео да се у продавници није нашао још један Невен, који је успео да помогне људима да побегну од помахниталог убице.

Невен Слоан се са својом супругом Квинлин задесио у продавници када је пуцњава почела. Били су на одвојеним странама, Невен је узимао печурке и млеко, док је Квинлин гледала шта им још треба за вечеру. Одједном је чула чудну буку.

- Нисам прво помислила да су то пуцњи... Стала сам само, чуло се у даљини, али онда је почело да пуца све ближе. Тада ми је Невен пришао и схватила сам да је ситуација озбиљна - рекла је Квинлин за америчке медије.

Невен је прво склонио своју жену на сигурно.

- Када сам чуо први пуцањ кренуо сам према супрузи, како сам чуо други почео сам да трчим. Одмах сам јој рекао: "Морамо да бежимо одавде" - испричао је Невен за медије.

Међутим, чим је Квинлин избавио одлучио је да се врати у радњу како би и другима помогао.

- Морао сам да се вратим, као да ми је Бег рекао да то урадим. Тамо је седео један момак, у близини излаза. Зове се Мајкл, био је баш храбар. Видео сам и две старије жене, преплашене. Само сам желео да помогнем Мајклу да их извуче - прича Невен како је све изгледало.

За то време Квинлин се крила из продавнице и у шоку плакала.

- Када је успео да ме избави одатле отишла сам иза једног зида и плакала. Сви су бежали, а само је мој муж трчао натраг тамо, да помогне - прича она.

Након крвавог пира, полицајци су из супермаркета извели мушкарца у лисицама, коме је крв цурила низ ногу, али надлежни нису желели да потврде да ли је он осумњичени. Полиција такође није могла да саопшти шта је био мотив напада.

- Ово је трагедија и ноћна мора за округ Болдер. Добили смо сарадњу и подршку локалних, државних и федералних власти - изјавио је окружни тужилац Мајкл Доерти.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)