"ИМАШ ЛИ ПОЈМА КО САМ ЈА?": Снимак разговора Бранислава Лечића и Данијеле Штајнфелд, који је глумица доставила Тужилаштву (АУДИО)

Novosti online

22. 03. 2021. у 16:38

ГЛУМИЦА позната по улози Мариоле у филму "Ивкова слава", Данијела Штајнфелд, у документарном филму "Зацели ме" је признала да је била жртва силовања, што је изазвало буру реакција у домаћој јавности.

ИМАШ ЛИ ПОЈМА КО САМ ЈА?: Снимак разговора Бранислава Лечића и Данијеле Штајнфелд, који је глумица доставила Тужилаштву (АУДИО)

Фото: С. Шарић

Глумица, која је на врхунцу каријере одлучила да оде за Америку, много година касније говорила је о томе зашто је напустила нашу земљу и кроз документарни филм, као ауторка и учесница, открила да ју је силовао "моћник из филмске индустрије".

Сада је поново узбуркала јавност када је открила да је мистериозни силоватељ, чији је идентитет упорно скривала од јавности, глумац Бранислав Лечић, наводећи да ју је напаствовао пре неколико година док је са њим радила на једном пројекту.

Након што Данијела пита непознатог мушкарца сећа ли се да је плакала и да није желела да остане насамо с њим, да се осећа угрожено, да је говорила "не", он је одговорио овако.

- Могу да разумем, али то је велика грешка! Моје исказивање нежности није израз непоштовања, то је твоје достигнуће! То је за част, а не за осећај угрожености. Искрено ти говорим. Као да бих ставио ку*ац у неку коју не поштујем? Да понижавам, да потцењујем? Напротив, то радим са особом која заслужује моју наклоност! Имаш ли ти појма ко сам ја", пита је силоватељ на крају.

Пoводом оптужби за силовање огласио се и Бранислав Лечић.

- Не могу да имам коментар на једну тако осетљиву тему, док из Тужиластва не добијем позив и не добијем црно на бело да ме је оптужила за такву ствар - рекао је глумац.

Штајнфелд је пре неколико дана појавила у београдском Вишем јавном тужилаштву, на позив тужиоца како би допунила свој претходни исказ. Она је, у присуству адвоката, говорила о свом трауматичном искуству.

Поводом оптужбе Данијеле Штајнфелд да ју је силовао глумац Бранислав Лечић огласило се Више јавно тужилаштво.

- Она је открила идентитет евентуалног извршиоца са иницијалима Б.Л.. Даље се ради на прикупљењу доказа - рекли су у Вишем јавном тужилаштву.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)