БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК УВЕО АТЕНТАТОРЕ: Детаљно описао како је омогућио убицама да дођу до мете – Радоја Звицера

Новости онлине

21. 03. 2021. у 18:21

БИВШИ посланик у Украјинској Ради Јевгениј Дејдеј саслушан је због покушаја убиства Радоја Звицера, који, уз Слободана Кашћелана, важи за наводног вођу Кавачког клана.

БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК УВЕО АТЕНТАТОРЕ: Детаљно описао како је омогућио убицама да дођу до мете – Радоја Звицера

Фото: Принтскрин

Он је, како наводи украјински сајт Детектив-инфо, као сведок испричао како је организовао улазак плаћених убица у Украјину, као и како им је обезбедио возаче - двојицу полицајаца из Кијева и пословног партнера своје супруге.

За покушај ликвидације Звицера осумњичени су Стефан Ђукић и Емил Тузовић из Црне Горе, као и Нишлије Петар Јовановић и Милан Бранковић.

Неуспео атентат на Звицера је изрешетан у мају прошле године у близини зграде у којој живи у Кијеву.

Дедеј је до детаља описао како је успео да уведе плаћене убице у земљу, али да је све то урадио на захтев свог пријатеља из Пољске - рекао је на саслушању и додао:

- Замолио сам пословног партнера своје жене да се састане с путницима. Он је "тојотом" отишао у Буковину и тамо упознао Бранковића, Јовановића и Тузовића. Потом их је превезао их до Одесе, где су сели у другу "тојоту", у којој су касније и ухапшени.

Атентат на једног од наводних вођа Кавачког клана Радоја Звицера извршен је 26. маја 2020. у Кијеву. Звицер је преживео првенствено због реакције његове супруге која је изненадила и пуцала на нападаче.

Убрзо потом ухапшени су Ђукић, Тузовић, Јовановић и Браковић. Мотиви атентата нису познати али се претпоставља да би могла бири освета због ликвидације Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у јануара исте године у Атини.

Пиштољ из кога је Звицерова супруга пуцала на атентаторе није пронађен, као ни чауре, па се претпоставља да га је бацила после обрачуна.

detective-info.com.ua

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)