ПОКОСИО ПЕШАКЕ ВОЗЕЋИ 152 НА САТ? Заказан почетак суђења Немањи С. (19) из Београда због изазивања тешке саобраћајне несреће у Нишу

Ј. ЋОСИН

19. 03. 2021. у 21:45

Суђење Немањи С. (19) из Београда, који је оптужен да је возећи "ауди А6 " изазвао тешку саобраћајну несрећу 4. јануара на Булевару Медијана у Нишу, у којој су настрадали пешаци Андреј Прекљушај (12) и Дејан Илић (48) заказано је за 25. март.

ПОКОСИО ПЕШАКЕ ВОЗЕЋИ 152 НА САТ? Заказан почетак суђења Немањи С. (19) из Београда због изазивања тешке саобраћајне несреће у Нишу

Фото Приватна архива/ Ј. Ћосин

Тада ће бити одржано припремно рочиште, а оптуженом се на терет ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Основно јавно тужилаштво затражило је да се оптуженом изрекне максимална казна од осам година затвора, као и забрана управљања возилом Б категорије у трајању од пет година, теретећи га да се у моменту удеса кретао брзином од најмање 131 километар на час, што је више него дупло од ограничења брзине која важи на тој деоници.

Међутим, како наш лист сазнаје, пуномоћник оштећених уложио је примедбу на налаз и мишљење вештака саобраћајне струке, сматрајући да је он непотпун и непрецизан.

- Мишљења сам да је брзина возила "ауди" у тренутку изазивања саобраћајне незгоде била 152 километра на час. Возило "ауди" је дуж трагова кочења прешло пут од 153 метра. Уколико се узме просечно успорење возила "ауди" од 5,5 метара у секунди и брзина еквивалентна деформационој енергији од 25 километара на час, брзина возила у тренутку настанка саобраћајне незгоде била је 152 километра на час - каже, за "Новости", Братислав Стојановић, пуномоћник породице настрадалог Андреја.

Он каже да је ради провере овакве брзине возила и сам ангажовао другог вештака, такође саобраћајне струке, који је урадио компјутерску анализу незгоде и утврдио да брзина није била 131, већ 152 километра на час. Зато захтевају од судског вештака ангажованог од стране тужилаштва да уради допунско вештачење.

- Битно је да се прецизно одреди брзина кретања, јер од ње зависи да ли је осумњичени возач "аудија" прекршио закон којим је прописана насилничка вожња - појашњава Стојановић.

Према наводима оптужнице, Прекљушај и Илић су били леђима окренути аутомобилу који је великом брзином наилазио. "Ауди" је задњим десним делом прво ударио дечака, који је од силине ударца прелетео преко ограде ЈКП "Наисус". Потом је такође задњим десним делом аута налетео и на Илића, који је шетао са пријатељем, и одбацио га на асфалт. Дечак је задобио повреде од којих је одмах преминуо, док је Илић подлегао повредама сат касније у Клиничком центру. Медицинским анализама је утврђено да возач Немања С. није био под дејством алокохола и опијата.

ОПТУЖЕНОМ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР

Решењем Ванпретресног већа Основног суда у Нишу, Немањи С. је прошле недеље продужен пртивор, јер се терети за кривично дело за које је прописана казна затвора дужа од пет година, а начин извршења или тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге