ПРИЈАТЕЉИ ТВРДЕ - АЛИБАШИЋ ПРВИ НАПАО ХАМИДОВИЋА: Настављено суђење власнику ресторана у Новом Пазару за убиство госта

Н. К.

12. 03. 2021. у 14:48

СУЂЕЊЕ власнику ресторана “Диван” Аднану Алибашићу (41), оптуженом да је убио Нихада Хамидовића (23) настављено је сведочењем пријатеља жртве и гостију тог угоститељског објекта у ноћи 23. јануара прошле године.

ПРИЈАТЕЉИ ТВРДЕ - АЛИБАШИЋ ПРВИ НАПАО ХАМИДОВИЋА: Настављено суђење власнику ресторана у Новом Пазару за убиство госта

Фото: Н. Кочовић и Фејсбук

Пријатељи убијеног Хамидовића суду су рекли да је тачно да су били чести гости “Дивана”, да су се те вечери веселили и певали, али да нису правили никакве проблеме.

Казали су да су, након што је дошло до мањег инцидента са Алибашићем, када је Нихада и још једног од њих повукао за одећу како би се спустили са столица на које су се попели, сачекали да се ситуација смири, па онда платили рачун и кренули да излазе.

Фото: Фејсбук

Тада су их, према њиховим тврдњама, напали Аднан и Е.А. (27) и изазвали тучу током које је Алибашић пуцао из револвера и усмртио Нихада, а ранио још двојицу.

Њихове тврдње да су их Аднан и Е.А. напали потврдили су и остали гости ресторана који су сведочили.

Алибашић се терети да је починио кривична дела тешко убиство, изазивање опште опасности и недозвољено ношење оружја, а због безобзирности којим је злочин починио прети му доживотна робија.

Фото: Фејсбук

Поред њега, отпужницом је обухваћен и Е.А. и то због насилничког понашања и помоћи учиниоцу након извршеног кривичног дела.

Према наводима оптужнице, Алибашић се терети да је ушао у конфликт са Хамидовићем, који је са четворицом младића био гост у том угоститељском објекту.

Приликом изласка младића из објекта, Алибашић је сугерисао Е.А. да нападне Хамидовића, што је он и урадио ударајући га ногама и рукама.

У том тренутку, Алибашић је извадио револвер “магнум 357” и корицама ударио Хамидовићевог пријатеља Е.Р. у главу, а онда и испалио један хитац који је Хамидовића погодио у леву бочну страну груди.

После пар секунди, пуцао је и на Б.Б, а пројектил је прошао кроз његову подлактицу и ранио С.М. који се налазио испред ресторана.

Након тога, он је пиштољ предао једном од радника ресторана, док је Е.А. другој двојици казао да очисте крв и сакрију муницију.

Тешко рањени Хамидовић је преминуо у новопазарској Општој болници, док су Б.Б. и С.М. прошли са лакшим повредама.

Суђење се наставља у 23. марта исказима двојице сведока који се нису појавили на последњем рочишту, после чега ће бити урађена реконструкција у ресторано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)