КО ЈЕ БИО ГОРАН СТАВРИЋ КЉУКИ: Бившег члана групе Маринка Магде пре седам година ликвидирали колумбијски босови (ВИДЕО)

Novosti online

10. 03. 2021. у 11:23

ГОРАН Ставрић, некадашњи члан групе Маринка Магде убијен је 6. јула 2014 године, у Лими (Перу).

КО ЈЕ БИО ГОРАН СТАВРИЋ КЉУКИ: Бившег члана групе Маринка Магде пре седам година ликвидирали колумбијски босови (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Ставрић је седео са пријатељем у пуном „Мекдоналдсу“, док су га убице посматрале из аутомобила паркираног у близини.

Када је кренуо из ресторана, Боливијци су истрчали из свог возила и запуцали пред бројним сведоцима.

Ставрић је пао на тротоар, али су они наставили да пуцају, како би били сигурни да напад неће преживети. После извршеног злочина, убице су побегле у непознатом правцу.

Полиција је убрзо пронашла њихов аутомобил и привела два држављанина Боливије.

Као мотив убиства наводи се дуг од 200.000 долара, када је једна пошиљка за коју је био задужен откривена и заплењена. Колумбијски босови, према писања локалних медија, никада не ораштају грешке, и кажњавају их искључиво смрћу.

Егзекутори су месецима планирали злочин, а Ставрић је био под непрекидном присмотром. Обилазили су зграду у којој је становао, локале које је посећивао, чекајући погодан тренутак за ликвидацију.

Горан Ставрић је још почетком деведесетих постао познат полицији због бројних крађа и разбојништава. Ухапшен је 1993. године као члан криминалне групе озлоглашеног серијског убице Маринка Магде (51).

После изласка из затвора 2003. године, убрзо је на четири године осуђен због пљачке Делта банке у Младеновцу са групом Зорана Рашковића Сердара. Из затвора је побегао и претпоставља се да је тада успео да се докопа Бразила.

Горан Ставрић рођен је у Белгији, а као младић се вратио у Србију где је почео да ради за групу серијског убице Маринка Магде. У затвору у Мађарској провео је 13 година, док је из затвора у Србији побегао 2007. године. Крио се најпре у Бразилу, а последње године провео је у Перуу.

Ставрићеве комшије из предграђа Марифлорес кажу да нису знали да се бавио шверцом дроге, али да су приметили да живи на високој нози. Ставрић је у Перуу живео с лажним документима представљајући се као перуански привредник Никола Антонио Бонавија.

Перуански медији су пренели да се убиство догодило испред ресторана “МекДоналдс” у предграђу Мари – флорес, који се налази у Лими, престоници Перуа.

Полиција је установила да се ради о Горану Ставрићу (41), за којим је расписана интерполова потерница још 2011. Бразилске власти оптужују га за бројне пљачке, трговину дрогом и оружјем. Полиција сумња да иза злочина стоје колумбијски босови, којима је убијени дуговао новац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону