ОТИШАО ИЗ МУП ЧИМ ЈЕ СТИГАО ВУЛИН: Истражују се и друге сумње везане за Горана Папића, па и његова улога у прислушкивању председника

Е. Х.

09. 03. 2021. у 21:30

После хапшења бившег заменика начелник СБПОК Горана Папића отвара се питање зашто се толико журило са враћањем блиндираног возила Вељку Беливуку и Марку Миљковићу Марету и шта је све унутра могло да се пронађе, какви докази и за која кривична дела.

ОТИШАО ИЗ МУП ЧИМ ЈЕ СТИГАО ВУЛИН: Истражују се и друге сумње везане за Горана Папића, па и његова улога у прислушкивању председника

Фото Д. Миловановић / Архива

У то време на челу београдске полиције био је Милан Станић, који ће се, највероватније, појавити као сведок у овој истрази.

Иначе, Папић је раскинуо радни однос у МУП Србије одмах пошто је за министра унутрашњих послова именован Александар Вулин. Важио је за блиског сарадника Небојше Стефановића, док је овај био на челу полиције, као и Дијане Хркаловић, некадашње секретарке МУП Србије.

Припадници СУК увелико истражују и друге сумње које се везују за Папића, али и Хркаловићеву, за које постоје индиције да су штитили екипу Беливук - Миљковић. У току је прикупљање доказа и изјава сведока.

- И не само њих двоје, још неки људи су у полицији били повезани са овом криминалном групом, чије су праве вође заправо "кавчани" - наводи наш саговорник. - Приводе се крају још неке предистраге и врло брзо ће доћи до нових хапшења. Поред тога, у случају Папић може да дође и до проширења истраге.

ПРИСЛУШКИВАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА

У ОВОМ тренутку испитује се Папићева улога у незаконитом прислушкивању председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице - сина Данила, брата Андреја и оца Анђелка. У фокусу је и илегано праћење младог Данила Вучића, кога су фотографисали појединци из МУП и те фотографије давали медијима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (14)