ЈЕЗИВИ ПРЕОКРЕТ НА СУЂЕЊУ ВОЗАЧУ ЗОРАНА БАБИЋА: Преминуо Станоје, који је повређен у саобраћајној несрећи 2019. године

Ј. Ћосин

08. 03. 2021. у 15:00

САСЛУШАЊЕМ Бориса Антића, представника Комисије вештака Саобраћајног факултета у Београду, данас је пред Основним судом у Нишу настављено суђење Београђанину Дејану Станојевићу (36) за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

ЈЕЗИВИ ПРЕОКРЕТ НА СУЂЕЊУ ВОЗАЧУ ЗОРАНА БАБИЋА: Преминуо Станоје, који је повређен у саобраћајној несрећи 2019. године

Фото: Ј.Ћ.

Станојевић, возач бившег директора „Коридора Србије“ се терети да је 31. јануара 2019. године на наплатној рампи Дољевац изазвао удес у којем је погинула Станика Глигоријевић (52) из околине Књажевца. Како је утврђено током истраге, он је службеном “шкодом суперб” крећући се из правца Ниша ка Грделици брзином од 93 километра на час ударио у “опел астру” која је била на каналу испред њега услед чега се она одбила и ударила у задњи део “фолксваген пасата” који је напуштао рампу.

Од силине ударца Станика која је била на задњем седишту “опела” је погинула на лицу места, њена сестра Мирјана Алексић која се налазила на месту сувозача, задобила је тешке повреде опасне по живот а тешко је повређен и Бабић који је био на задњем седишту “шкоде”. Такође, тешко је повређен и возач “пасата” Станоје Станковић док је Срђан Алексић који је управљао “астром” задобио лакше повреде.

Пре почетка суђења, Станковићев адвокат је обавестио суд да је Станоје недавно преминуо, па му је судија Мишко Радивојевић наложио да прибави пуномоћје његове породице како би могао даље да учествује у судском поступку.

Читање завршних речи пред Основним судом у Нишу, чиме је требало да се оконча суђење Дејану Станојевићу (35), возачу некадашњег директора Коридора Србије Зорана Бабића због несреће на наплатној рампи "Дољевац" у којој је настрадала Станика Глигоријевић (51) из Књажевца, а неколико особа повређено, одложено је због одсуства последњег сведока који је требало да буде испитан.

Полицајац Никола М. који је кобног дана када се догодила несрећа сачинио службену белешку, није се у понедељак појавио пред судом, а своје одсуство није оправдао, због чега га је судија Мишко Радивијевић казнио са 50. 000 динара. Исту казну добио је и његов колега Братислав М. који је саслушан на претходном рочишту, али је био позван да се као сведок појави и у понедељак, што није урадио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)