НАШЛИ ГА УГЉЕНИСАНОГ: Кикиндске музичаре шокирао трагичан одлазак Петра Танацкова

Р. Шегрт

08. 03. 2021. у 08:10

МУЗИЧАРИ и публика наклоњена рок музици у Кикинди су у шоку због трагичног одласка популарног певача и гитаристе Петра Танацкова (49), који је страдао у стравичној саобраћајној несрећи, возећи "пежо 206" од Кикинде према Руском Селу.

НАШЛИ ГА УГЉЕНИСАНОГ: Кикиндске музичаре шокирао трагичан одлазак Петра Танацкова

Фото UM Suvaca demo fest

Иако су га колеге и пријатељи тражили од четвртка, јер им се није јављао, његов изгорели аутомобил, а у њему и угљенисани леш возача, пронађени су тек у петак по подне.

Ауто у каналу поред пута возачи нису ни приметили, јер је дубок око три метра, али су га, због дима, спазили мештани који су ту сакупљали дрва. Тек када је ради увиђаја на лице места дошла полиција, у аутомобилу је откривено угљенисано тело возача. Овако страшан призор одавно нису видели ни истражитељи. Околности под којима је дошло до овакве несреће, нису познате. У полицији претпостављају да је возач изгубио контролу над возилом и слетео у канал, али није саопштила идентитет страдалог мушкарца, јер је леш послат на обдукцију у Центар за судску медицину у Новом Саду. То су у петак увече учинили пријатељи из Удружења музичара "Сувача демо фест", чији је Танацков био члан.

- Тражили смо га 33 сата. А он је "возом без пруге", прошао испод дуге и отишао на састанак са својим Мацаном - емотивно каже Војислав Воја Ђукић, председник Удружења музичара "Сувача демо фест".

ОДЛАЗАК ПЕТОРО МУЗИЧАРА

- Трагичан одлазак Петра Танацкова увећао је нашу тугу, јер је он пети наш члан који нас је напустио у последњих годину дана. Отишли су Горан Бјелановић, Цветко Рељин, Вања Стрибер, па Лалица и сада Пера. Потресени смо овом серијом несрећа - каже Војислав Ђукић, председник УМ "Сувача демо фест".

Осим са гитаром, бубњевима и нотама, Петар Танацков био је вешт и у писању, аутор је две књиге. Ђукић је, у ствари, цитирао наслов прве, "Возом без пруге", чији наслов потиче из професије, јер је Танацков радио на железници. Наслов друге, потресније, јесте "Мацан", по надимку којим је звао свог старијег сина, који је пре пет година изгубио битку са тешком болешћу.

- Ту тешку животну борбу за сина, Пера је описао у књизи - каже Ђукић, потресен одласком још једног блиског пријатеља музичара који је имао тешке животне борбе. Млађи син још се опоравља од тешке саобраћајне незгоде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)