ДУШАНКА (70) ПЛАКАЛА НА СУДУ, ОТКРИЛА СВЕ О ТРОВАЊУ: Двојици стараца сипала бромазепам у кафу, негирала покушај убиства

С. Ј. М.

05. 03. 2021. у 23:41

ДУШАНКА Тодоровић (70), која је оптужена за покушај тешког убиства Драгише Јовановића (87) и Чедомира Благојевића (90) у Железнику, јер им је пре годину и по дана у храну и кафу ставила одређену количину бромазепана, негирала је јуче у Вишем суду то кривично дело.

ДУШАНКА (70) ПЛАКАЛА НА СУДУ, ОТКРИЛА СВЕ О ТРОВАЊУ: Двојици стараца сипала бромазепам у кафу, негирала покушај убиства

Фото Илустрација

Она је плачући изнела одбрану и тврдила да је хтела само да их успава како би од Јовановића украла списак где је евидентирао колико јој је новца позајмио, а од Благојевића новац из новчаника.

Испричала је да је Јовановића волела, да су се дивно слагали, били добри пријатељи и да га никада не би убила.

- Имам малу пензију од које једва живим и он ми је помагао, позајмљивао ми је новац, 2.000, 3.000 динара, некада и 5.000 динара. Били смо блиски, њему је умрла жена, а мени муж и често сам долазила код њега и он код мене, поседимо, попијемо по ракијицу. Он је добар и диван човек, само што је мало љубоморан - казала је оптужена. - Једном ми је показао папир, где је бележио колико ми је све давао новца и укупно је било око 1.000 евра. Рекао је да му вратим или ће то показати мом сину.

ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ

СУДСКО веће одбило је јуче да Душанки Тодоровић укине притвор и замени га кућним уз наногвицу. Иако је она плачући молила да је врате само кући, јер је у притвору већ 14 месеци и како каже у соби је са седам наркоманки, а тешко је болесна и имала је операцију срца.

Душанка Тодоровић је испричала да је после десетак дана била код њега у стану да су попили по чашицу ракије и да је он ставио пасуљ да подгреје за ручак, затим отишао у купатило, а њој рекао да мало промеша:

- На столу је била кутија бромазепана, он понекад попије по једну таблету кад не може да спава. Узела сам три таблете од три милиграма и ставила у пасуљ. Не знам зашто сам узела баш три, ваљда сам мислила да боље заспи. Хтела сам да украдем онај папир о дуговању. Драгиша је појео те две кутлаче пасуља и заспао, а ја сам узела папир из неке кутије за ципеле и отишла. Звала сам га после два дана, али ми се није јављао. Како се ни касније нија јављао, отишла сам код његове ћерке и рекла ми је да је отишао код рођака у село да пече ракију. Мислила сам да је схватио шта сам украла, да је љут и да неће да се јави.

За Чедомира Благојевића, којег је отровала 25 дана касније испричала је да јој је пријатељица рекла да он тражи жену да му помаже у спремању куће и да одмах иде код њега да види, ако јој одговара да нешто заради. Тврди да од њега никада није позајмљивала новац, нити му шта дуговала.

- Чедо ме фино дочекао, попили смо по кафу и ракијицу. Кад сам ушла на столу сам видела новчаничић и кад је он отишао да скува кафу ставио га је у џеп. Не знам шта ми је било, али кад је отишао да нам донесе воде, на брзину сам у кафу измрвила три бромазепана што су остала у табли, коју сам узела раније од Драгише. Не знам ни ја сад зашто, ваљада да не види да му фале те таблете које сам му ставила у пасуљ. Мислила сам и Чедо ће да заспи и да му измем новац из новчаника. То никада раније нисам радила, дабогда цркла, не знам шта ми је било. Кад је попио кафу, почело је да делује, био је ошамућен, па сам извукла новчаник и узела 5.500 динара колико је било. Он ме испратио до врата и отишла сам код пријатељице.

Оптужена каже да се вратила за двадесетак минута, јер је код Благојевића у стану заборавила кесу са стварима из продавнице и ту је већ била дошла снаха, а он је укочено седео на столици. После су је ухапсили.

- Ово што сам урадила је за сваку осуду - плачући је причала Душанка. - Погрешила сам и до смрти то нећу заборавити. Криво ми је и кајаћу се док сам жива. Искрено вам кажем, ако хоћете да ме разумете. Не бих убила човека за 5.000 динара. Не лажем судија, дабогда умрла ако није овако.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)