ОСАМ ГОДИНА ЗА УБИСТВО СТЕФАНА КОЦИЋА: Апелациони суд у Нишу донео пресуду Дејану Митићу

Ј.Ћосин

05. 03. 2021. у 20:55

АПЕЛАЦИОНИ суд у Нишу правоснажно је осудио на осам година затвора Дејана Митића (30) који је 2019. године изазвао несрећу у којој је страдао Стефан Коцић (20).

ОСАМ ГОДИНА ЗА УБИСТВО СТЕФАНА КОЦИЋА: Апелациони суд у Нишу донео пресуду Дејану Митићу

Фото: Приватна архива

Митића је претходно за тешко дело против безбедности саобраћаја првостепено на 8 година затвора осудио Виши суд у Нишу крајем септембра прошле године. Изречена му је забрана управљања моторним возилом од 5 година и сносиће трошкове поступка.

У саобраћајној несрећи, за коју је Матић првостепено осуђен, погинуо је Стефан Коцић (20) када је на њега налетео аутомобил марке бмв којим је управљао Матић.

Несрећа се догодина на улазку у Нишку Бању 2019. године док је Којић непознатом човеку помагао да промени гуму.

У одлуци Апелаицоног суда сада је потврђено да је Митић возио без возачке дозволе, нерегистровани ауто, под утицајем алкохола од 2.33 промила у крви, због чега се ради о насилничкој вожњи.

- Осим тога, конзумирао је и психоактивну супстанцу што је за последицу имало смрт младог човека од навршених 20 година живота, који је на молбу застао да помогне другоме. Због свега наведеног, одмерена казна сразмерна је тежини дела и степену кривице оптуженог и као таква може да постигне сврху кажњавања - наведено је у одлуци Апелационог суда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)