НИ ТРУНКА САОСЕЋАЊА И ХУМАНОСТИ: Канцеларија за КиМ тражи најстрожу казну за Албанца који је згазио дете у Грачаници (ФОТО)

Новости онлине

05. 03. 2021. у 19:20

ДЕЧАК Л. П. (12), српске националности, тешко је повређен када га је данас око 17 сати у близини болнице у Грачаници, док је возио бицикл, ударио аутомобил којим је управљао припадник албанске националности, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.

НИ ТРУНКА САОСЕЋАЊА И ХУМАНОСТИ: Канцеларија за КиМ тражи најстрожу казну за Албанца који је згазио дете у Грачаници (ФОТО)

Фото: Новости

Дечак је у тешком стању, без свести, превезен у најближу здравствену установу у Приштини.

Мушкарац који је изазвао несрећу, изашао је из аутомобила и побегао са лица места, а према речима очевидаца реч је о Албанцу, наводе у Канцеларији за КиМ.

На лице места изашли су припадници полиције тзв. Косова који врше увиђај.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се починилац овог, како наводе, нехуманог и гнусног дела хитно приведе правди.

- Тражићемо најстрожу казну за оног који је могао да повреди дете и потом не покаже ни трунку саосећања да се заустави и помогне. За такав чин нема оправдања - саопштава Канцеларија за КиМ.

Поручују да ће се само најстрожом казном послати јасна порука да српска деца нису мете и да не смеју још једном бити жртве без казне, а да то од Косовске полиције, али и међународне заједнице, очекује свака српска породица на Косову и Метохији.

Наводе да је данашњи догађај изазвао разумљиву узнемиреност и револт Срба у Грачаници, али и широм Косова и Метохије.

Канцеларија их је позвала да остану мирни и навела да ће држава свим расположивим каналима учинити све да починилац буде адекватно санкционисан.

Такође, Канцеларија за Косово и Метохију пружиће сву могућу помоћ и логистику породици повређеног дечака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)