ЗА БАХАТОСТ ТРАЖЕ МАКСИМАЛНУ КАЗНУ: Подигнута оптужница против Немање С. (20) из Београда који је у Нишу прегазио две особе

Ј. Ћ.

02. 03. 2021. у 20:00

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Нишу поднело је суду оптужни предлог против Немање С. (20) из Београда, коме се на терет ставља да је 4. јануара возећи "ауди", на Булевару Медијана изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули пешаци Андреј Прекљушај (12) и Дејан Илић (48).

ЗА БАХАТОСТ ТРАЖЕ МАКСИМАЛНУ КАЗНУ: Подигнута оптужница против Немање С. (20) из Београда који је у Нишу прегазио две особе

Фото Приватна архива/ Ј. Ћосин

Наредних дана очекује се да суд потврди оптужницу или да је врати на евентуалну допуну, након чега ће бити заказан и почетак суђења Немањи С., који се тренутно налази у притвору у КПЗ Ниш.

- Основно јавно тужилаштво предложило је суду да се оптуженом изрекне максимална казна од осам година затвора и да му се изрекне мера забране управљања моторним возилом у трајању од пет година. Предложено је и да се Немањи С. продужи притвор, о чему ће одлучивати суд - каже портпарол Основног јавног тужилаштва Иван Марковић.

Несрећа се десила 4. јануара око 21 сат у близини нишког "Водовода", када је "ауди", којим је, како се тврди, управљао Немања С., при великој брзини излетео са коловоза. Том приликом је изгубио контролу над возилом и на тротоару покосио пешаке. Тело малог Андреја прелетело је преко ограде "Водовода", док је Илић, који је шетао са пријатељем, одбачен више десетина метара даље. Дечак је преминуо на лицу места, док је Илић подлегао повредама сат касније у Клиничком центру у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)