КОЛЕГЕ У ШОКУ ПОСЛЕ ПОГИБИЈЕ РУДАРА У МАЈДАНПЕКУ: Знали смо да се нешто страшно десило када смо пронашли његов шлем

В. Ђ.

02. 03. 2021. у 13:57

ДРАГУТИН Р. (54), рудар мајданпечком руднику бакра (РБМ), из састава кинеске компаније ’’ЗиЈин’’, погинуо је јуче око 10 часова, када га је, по непотврђеним подацима, ’’ухватила’’ трака за превоз руде у погону дробљења и убацила у бункер, где се, највероватније, како је земља падала преко њега, по свему судећи - угушио.

КОЛЕГЕ У ШОКУ ПОСЛЕ ПОГИБИЈЕ РУДАРА У МАЈДАНПЕКУ: Знали смо да се нешто страшно десило када смо пронашли његов шлем

Фото: Д. Поздеровић

У тренутку несреће, Драгутин је био сам. По свему судећи, док је обилазио радно место, на месту где из дробилице на покретну траку пада руда, трака га је ’’ухватила’’ за рукав и повукла. Носила га је све до бункера где се убацује руда, где су га колеге и пронашле.

- Било нам је сумњиво што се Драгутин не појављује, па смо пошли да видимо шта је са њим - испричали су нам рудари. – Знали смо да се нешто страшно десило када смо пронашли његов шлем, а потом и део радног одела.

Како се испоставило, рудари су свог колегу пронашли у бункеру, а трака за превоз руде је радила - ’’у празно’’ – окретала се, али на њој није било руде. Нису, ипак, још увек познате околности под којима је Драгутин, родом из овдашњег села Рудна Глава, настрадао.

- Нашем колеги, који је, са бенифицијама, 44 године радио у РБМ, до пензије је остало само шест месеци – рекли су нам рудари. – Уместо да га испратимо у заслужену пензију, ми морамо да му спремамо сахрану.

Подсетимо, Немања П. (29), из Лајковца, настрадао је пре неколико дана такође у РБМ када је, док је возио "ладу ниву", преко тог возила прешао булдожер за равнање путева носивости 75 тона. Од аута, осим крхотина,, буквално није остало ништа а радник је, буквално, био – згњечен - тако да је лекар само могао да констатује смрт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)