ТРАГЕДИЈА У МАЈДАНПЕКУ: Рудара (54) самлела дробилица

Novosti online

02. 03. 2021. у 12:58

НАКОН што је пре свега осам дана настрадао двадесетдеветогодишњи радник на Површинском копу Рудника у Мајданпеку кога је у аутомобилу марке "Лада Нива" прегазила тешка рударска машина булдожер, још једна стравична несрећа данас је задесила рударе

ТРАГЕДИЈА У МАЈДАНПЕКУ:  Рудара (54) самлела дробилица

Фото: Д.Н.

Током прве смене, око 10,30 часова погинуо је радник Д.Р.(54) родом из села Рудна Глава који је живео Мајднапеку и радио на Површинском копу у погону секундарног дробљења руде.

Од радника Рудника у Мајданпеку Д. Р. се неко време није појављивао и колеге су кренуле у обилазак погона да га траже. Најпре су пронашли његов шлем, а потом и део јакне коју је имао на себи.

Након тога настрадали радник пронађен је у такозваном "Е" букеру за одлагање руде у који га је како се претпоставља избацила трака дробилице у коју је упао док је радила и била у погону.

Шта се заправо тачно догодило још увек је непознато, јер је Д.Р у обилазак отишао сам. Ради се о искусном старијем раднику, који иза себе има готово 40 година радног искуства и коме је остало још свега 6 месеци до заслужене пензије коју нажалост није дочекао.

И ова несрећа која је друга за свега недељу дана, видно је потресла запослене у Мајданпечком Руднику бакра, као и грађане града под Старицом.

На место несреће одмах је стигла Хитна медицинска служба мајданпечког Дома здравља као и полиција.

Након обављеног увиђаја биће познати кључни детаљи под којима се догодила ова несрећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)