ТУГА У ЛЕСКОВЦУ Жена (32) преминула после абортуса, последње речи јој биле “Чувајте ми сина”

Novosti online

02. 03. 2021. у 12:49

ТРИДЕСЕТДВОГОДИШЊА Д. Т. из Лесковца умрла је непуна два сата после абортуса у једној лесковачкој приватној клиници, а абортус је извршен из здравствених разлога, због чега је реаговала и полиција, а наређена је и обдукција.

ТУГА У ЛЕСКОВЦУ Жена (32) преминула после абортуса, последње речи јој биле “Чувајте ми сина”

Фото: Д. Зечевић

 Иако је млада жена заувек склопила очи 23. фебруара око 21.50 сати после, за 21.век, рутинског хирушког захвата, обдуцент још није породици доставио налазе.

Ова супруга и мајка трогодишњег синчића морала је на киретажу јер јој је, њен супруг, сестра и брат, тако саветавао управо гинеколог.

- Операција је трајала од пола сата до 40 минута. Из ординације је моја жена изашла полусвесна  око 20 сати, омамљена од тоталне анестезије. Помогао сам јој да уђе у аутомобил, мало смо времена изгубили на куповину лекова и отишли кући. Међутим није јој било добро. Устала је уз моју помоћ да оде до тоалета и скоро да се онесвестила. Мислио сам да је због анестезије. Освестио сам је али убрзо ми је пала на руке - прича супруг .

Док је покушавао да је освести по други пут успео је да позове њеног брата који је стигао „брзином муње“.

- Када је он стигао, стигла је и хитна помоћ и трудила се око ње. Иако је наш син спавао у другој соби, нешто је гласно проговорио у сну и тог момента она се освестила и питала ме да ли је то Ф….? Одговорио сам потврдно, а она се окренула свом брату и рекла: Чувајте ми сина“, То су биле њене последње речи - присећа се супруг и отац са тугом у гласу.

Хитна помоћ је првезла жену до Ургетног центра где су лекари безуспешно покушали реанимацију.

Исте вечери полицији је, по устаљеној процедури, пријављен случај, а сутрадан је супруг преминуле жене дао изјаву.

- Моја супруга је имала проблем са кичмом, а у последње време и са једном ногом, па је ишла на терапије у Ниш. Међутим, када је утврђено да је трудна терапије су морале да престану па су јој нишки лекари препоручили мировање. Током мировања морала је да се јави гинекологу у државној установи који јој је саветовао да се изврши абортус јер ће јој у противном живот бити угрожен - објашњава муж несрећне жене.

Можда је, каже, гинеколог био у праву у вези са трудноћом, кичмом и ризиком по живот, али пре киретаже, тврди, исти гинеколог није урадио никакве анализе.

- Имала је малу отеклину на нози. То је требало гинекологу да буде сигнал. Крвна слика и колор доплер би открили и ризик за абортус -  прича.

Иако обдукциони налаз још није стигао, он је, каже, начуо да је до до смрти, односно, да је хирушки захват покренуо тром који је из ноге отишао у плућа и изазвао смрт.

Каже да му је у полицији речено да ће чекати одбукциони налаз после чега ће проценити да ли има доказа за кривичну пријаву, те да ће га обавестити.

- Какав год био обдукциони налаз, ја ћу се или придружити кривичној пријави или сам поднети кривичну пријаву. Зато што већ болесној жени нису вршене анализе пре абортуса, зато што на папиру који сам добио пре изласка из приватне ординације не пише да је моја супруга била под анестезијом, а јесте , чак не пише ни да сам платио 130 евра за киретажу. Јасно је мени да се лекари међусобно штите, али на мени је да покушам. Ње нема, али да више нико не буде завијен у црно због абортуса - одлучан је уцвељени супруг.

Сличним речима су случај описали сестра и брат несрећне Д.Т.. Сви они тражили су да им се за сада не објављују имена до подношења кривичне пријаве.

(Југмедиа)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)