НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Како су паралелне структуре у МУП шпијунирале шефа државе и његову породицу

В. Н.

01. 03. 2021. у 08:25

ДОСАДАШЊА истрага показала је да су поједини високи функционери МУП организовали тајно прислушкивање и праћење председника Србије Александра Вучића и о томе постоје чврсти докази.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Како су паралелне структуре у МУП шпијунирале шефа државе и његову породицу

Фото: Драган Миловановић

Практично је изграђена паралелна структура у полицији, која је мимо закона надзирала Вучићеве контакте са очигледном намером да у будућности политички дискредитује шефа државе и криминализује његову породицу.

Према незваничним сазнањима "Новости", ове шокантне податке до којих се дошло исцрпним истраживањем оперативаца СБПОК, у недељи пред нама требало би да разматра Савет за националну безбедност. На столу овог тела вероватно ће бити и "политичко-безбедносни кишобран" у МУП који је пружао заштиту криминалном клану Вељка Беливука. Такође, требало би да буду обзнањени и стравични злочини овог ганга који је по монструозности помрачио "славу" злогласног "земунског клана". Иако су наизглед ово два различита колосека, у пракси су се и те како додиривала. Тим пре што се бивша државна секретарка у МУП Дијана Хркаловић сумњичи за блиске везе са Беливуковом криминалном екипом.

Колико су појединци у полицији забраздили у свакодневном незаконитом праћењу шефа државе и његових најближих, говори и податак да су имали инсталирану иконицу са именом Андреја Вучића, како би преко њега мотрили и на сваки потез шефа државе. Такође, на незаконитим "мерама", мимо одлуке суда, били су и председников син Данило и отац Анђелко.

Поменута група у МУП је формално тражила одобрење за праћење појединаца са којима је Вучић био у контакту, а под лажним изговором да имају везе са дрогом. Тиме су у обраду увлачили и председника и његову породицу, јер су сви упадали у мрежу прислушкивања, чим би остварили телефонски контакт са наводним криминалцима.

Наши добро обавештени извори преносе нам и да су одметнуте структуре у полицији пратиле чак и ко долази у председникову резиденцију у вили "Бокељка", надајући се неком компромитујућем садржају којим би касније могли да уцењују шефа државе и политички га дискредитују.

Сам Вучић је то потврдио гостујући у суботу на ТВ Првој:

- Организована криминална група ради на мојој дискредитацији, али је у то умешан и већи број припадника МУП. Тога сам постао свестан када је објављена фотографија мог сина Данила који је у кафићу гледао утакмицу, између осталог, и са особом која је правоснажно осуђена за тучу, али не и трговину дрогом. Тада смо закључили да то не могу да раде криминалци, већ да је неко из полиције доставио. Сазнао сам и да су поједини полицијски пуковници и генерали давали лажне информације о мојој породици. Они знају колико сам осетљив на децу и колико сам везан за брата.

Љубан Каран, пуковник КОС у пензији, каже, за "Новости", да како истрага напредује, све је јасније да је "одрођени" део МУП и водио и реализовао акцију прислушкивања:

- Одређени део тог ланца је раскринкан и разбијен, истрага на видело избацује и неке нове људе, нова имена, и видећемо до ког нивоа ће све то стићи. Добро је што истрага није ослабила државу, напротив, она је још чвршћа и јача, у многим сегментима, и економије и борбе против пандемије. Сада треба пажњу усмерити и на реалну опасност да ће снаге које већ дуже раде на рушењу председника Вучића, а ту су поред мафије и структуре из окружења и других држава, збити редове и да ће покушати поткупљивањем, и на друге начине да утичу на суђења и спрече да се истрага заврши пресудама.

ДИЈАНИНИ УСМЕНИ НАЛОЗИ

ОСИМ Хркаловићеве, која је одбила полиграф, досада су саслушани бивши начелник Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције Дејан Миленковић, познатији као Багзи, и Срећко Лазић, некадашњи заменик начелника УКП. Лазић и Миленковић су, наводно, детаљно испричали о свему шта се радило, а многи су казали да су радили по њеном усменом налогу и да је током њеног шефовања у МУП било прислушкивања мимо одлуке суда. У предистрази је испитано више од 50 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Dejo

01.03.2021. 10:38

Svako koje umešan u ovo krivično delo treba da bude procesuiran očekujem da nadležni državni organi pokrenu istragu oko ovog slučaja. Svako koje umešan od funckionera treba da bude procesuiran i najstrožije kažnjen.

Obren

01.03.2021. 10:42

Najoštrije osuđujem ovo što su radili pojednici, došlo je vreme da svako od njih odgovara za svoje postupke. Svako od tih osoba treba da dobije maksimalnu moguću kaznu za sve što je uradio. Prisluškivanje predsednik je napad na državu i sada je red da država zada oštar udarac.