НИКАДА СЕ НИСУ СВАЂАЛИ, И ТЕ ВЕЧЕРИ СУ БИЛИ ЗАЈЕДНО: Нови снимак доказ да је Ивана (22) убио најбољи друг, остаје питање - зашто?

Novosti online

27. 02. 2021. у 20:35

НИКАДА СЕ НИСУ СВАЂАЛИ, И ТЕ ВЕЧЕРИ СУ БИЛИ ЗАЈЕДНО: Нови снимак доказ да је Ивана (22) убио најбољи друг, остаје питање - зашто?

Фото: Фејсбук

СУЂЕЊЕ за убиство Ивана Трифуновића (22) приводи се крају, а тужилаштво је дошло до снимка који потврђује да га је убио осумњичени Дамир Ибрахимовић (20), његов најбољи друг.

Пред Вишим јавним тузилаштвом у Београду 5. и 19. фебруара саслушани су отац убијеног Ивана, као и сведоци који су били присутни на новогодишњој прослави која је претходила трагичном догађају.

У овом тренутку чека се медицинско вештачење на основу обдукционог налаза.

Иако тај кључни доказ још није изнет на суду, у тужилаштво је стигао снимак сигурносних камера са једног од објеката у близини места где се догодило убиство. На снимку се види како Ибрахимовић ножем убада у срце несрећног младића, одлази, да би се после неког времена вратио на место злочина.

И након сазнања ко је убица, овај догађај остаће мистерија, јер нико не зна мотив због којег се одлучио да то учини и убије друга са којим никада није био у свађи и са којим је био нераздвојан.

- Породица жели од суда и тужилаштва да сазна праву истину о учиниоцу тог кривицног дела, као и мотив за његово убиство. Уколико се доказе кривица осумњиценог, за ста тузиластво има несумњиве доказе, нејасан је мотив, с обзиром на то да су били најбољи другови од најранијег детињства. Никад се нису свађали, чак су и то вече на прослави били у одличним односима и добром расположењу - изјавила је Славка Бабић, адвокат породице Трифуновић.

Фото: М.Анђела

Место на коме је Иван лежао крвав, а Дамир га храбрио да издржи

Према њеним речима, породица и даље не може да се опорави од шока и помири са оним што се десило, посебно јер ради о "вредном и поштеном момку који никоме никад ништа лоше није урадио".

За ово кривично дело предвиђена минимална казна затвора је 10 година, док је максимална казна доживотна робија.

Убиство се догодило у ноћи између 13. и 14. јануара, након што су се Иван и Дамир вратили са новогодишње прославе на којој су или заједно, у Улици др Ивана Рибара, само неколико стотина метара од стана у коме је убијени живео са породицом. Када је отац несрећног младића изашао испред зграде затекао је сина крвавог како лежи на бетону, а поред њега је био Дамир који га је храбрио да издржи.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)