ДАЧИЋ О ВЕЉИ НЕВОЉИ И ЊЕГОВИМ ПЛАНОВИМА: "То је тачка коју криминалци гађају да би се отупила оштрица"

Танјуг

27. 02. 2021. у 13:15

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је очигледно да ће истрага која се води против Вељка Беливука и његове криминалне групе открити нове информације о њиховом функционисању и нељудским методама обрачуна, али и о везама с различитим државним и друштвеним структурама и о томе од кога су добијали логистичку подршку.

ДАЧИЋ О ВЕЉИ НЕВОЉИ И ЊЕГОВИМ ПЛАНОВИМА: То је тачка коју криминалци гађају да би се отупила оштрица

Фото: П. Милошевић/АП Пхото/Дарко Војиновић

Коментаришући медијске написе да су поједини чланови СНС спремали преврат против председника Александра Вучића, Дачић је казао да то не може да коментарише, јер нема сазнања о томе, али да је јасно да ће полиција, Тужилаштво и БИА, који се баве истрагом, имати доста посла да све "пипке" које је Беливукова група имала на различитим местима "стави у једну шему" како би се стекао увид како је та група функционисала.


- Има елемената ''иностраности'', али и тога да су неки људи на различитим функцијама играли двоструке игре, помагали, жмурили или били благонаклони према активностима криминалаца - рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Нагласио је да није лако борити се против криминала и да су председник Вучић и његова породица на удару, јер, како је рекао, криминалци знају да им опасност прети са те стране.

- То је тачка коју криминални кругови гађају да би се отупила оштрица - навео је Дачић, уз оцену да се исто дешавало непосредно пре убиства премијера Зорана Ђинђића.

- Пре тога је најављено хапшење Земунског клана... Све информације које ''тастери'' унутар власти јављају криминалним групама, дају иницијалну капислу да се прети председнику и угрожава његова безбедност - рекао је Дачић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)