МАЈКА ГЛЕДАЛА КАКО ЈОЈ УБИЈАЈУ СИНА: Настављено суђење за брутално пребијање Стефана Филића (18), Љубинка стегла срце и одгледала снимак

Ј. ИЛИЋ

27. 02. 2021. у 09:00

ЗАВРШЕНО је још једно рочиште. Теже није могло бити. Одважило се мајчино срце да издржи, да се стегне и први пут одгледа убиство свог детета, и погледа убицама у очи.

МАЈКА ГЛЕДАЛА КАКО ЈОЈ УБИЈАЈУ СИНА: Настављено суђење за брутално пребијање Стефана Филића (18), Љубинка стегла срце и одгледала снимак

Фото Приватна архива

Овим речима, за "Новости", описује наставак суђења за убиство осамнаестогодишњег Стефана Филића (18) његова тетка, Јаворка Марковић.

У наставку процеса оптуженима за убиство осамнаестогодишњака из Велике Плане пред Вишим судом у Смедереву, други пут су јуче прегледани снимци кобне туче испред дискотеке "Бродолом".

Први пут, на прошлом рочишту, мајка покојног младића, Љубинка Филић, изашла је из суднице јер није могла да одгледа снимке. Сада је, ипак, смогла снаге и остала у судници.

- Могла сам да осетим сваки нокат заривен у моју кожу док сам јој држала руке док је гледала убиство сина. Нема речи да се та бол пренесе - сведочи тетка покојног младића.

ВЕШТАЧЕЊЕ

ЗБОГ лошијег квалитета снимака туче, суд је донео решење да се они упуте на вештачење и маркирање Националном криминалистичко-техничком центру за форензику МУП Србије. Уколико снимци не стигну са вештачења до 13. априла, за када је најављен наставак главног претреса, суд ће рочиште одложити за други термин.

Стефанови родитељи и брат тешко подносе свако суђење, али не одустају од правде.

- За нас је ово претешко. Одржава нас вера у институције ове државе. Надамо се да ће се истина утврдити и правда бити задовољена - каже тетка Јаворка Марковић.

ПОМЕН Са скупа организованог на годишњицу убиства, Фото Приватна архива

На јучерашњем рочишту оптуженима за убиство Николи Бојовићу (21) и Митру Пандуревићу (21) снимке су одгледали и сведоци Предраг Стојиљковић и Михајло Вучковић.

Иначе, Више јавно тужилаштво у Смедереву терети Бојовића и Пандуревића за тешко убиство у саизвршилаштву при безобзирном насилничком понашању. У оптужници се наводи да су они нанели Филићу више удараца песницама у главу. Док је лежао на земљи без свести, Бојовић га је шутнуо ногом у главу. Момак је преминуо сутрадан од задобијених повреда.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)