ПРИЧУ О СМАКНУЋУ ПЛАСИРАО ЗВИЦЕР: Колико су реалне тврдње тужиоца да је Беливук послат у Котор да би га ликвидирали

Е. Х.

25. 02. 2021. у 22:00

ДОК у Србији увелико тече истрага о свим неделима криминалне групе Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и Марка Миљковића Марета, у Црној Гори се расветљава покушај убиства Марка Љубише Кана, за шта су осумњичена двојица младих Краљевчана, који се директно везују за ову београдску екипу.

ПРИЧУ О СМАКНУЋУ ПЛАСИРАО ЗВИЦЕР: Колико су реалне тврдње тужиоца да је Беливук послат у Котор да би га ликвидирали

Фото Архива

 Лазар И. и Страхиња С. су, према оперативним подацима, Беливукови и Миљковићеви "војници", који су, како се сумња, по њиховом наређењу, спремали ликвидацију у Будви.

Шта се дешава са овом двојицом српских држављана нико са сигурношћу не зна, осим што се медијима обратила особа, која се представила као сестра Страхиње С. и која тврди да је њен брат подвргнут мучењу и злостављању.

Црногорска полиција је саопштила да је Лазар И. ухапшен у тренутку када се спремао да убије, иначе блиског сарадника барске криминалне екипе, коју је предводио Алан Кожар. Марко Љубиша је близак и са Луком Бојовићем и Филипом Кораћем, који су у "рату" са Беливуком, Миљковићем и њиховим шефом, Которанином Радојем Звицером, наводним вођом "кавчана".

Фото Ж. Кнежевић

- У исто време када су лоцирана двојица Краљевчана у Будви, у Црној Гори су боравили Беливук и Миљковић, и то као Звицерови гости - наводи саговорник "Новости".

- Онда је изненада објављено да је спречена њихова ликвидација. То је апсурдно, јер су све време били под присмотром црногорске полиције и службеника АНБ.

Главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић поново се јуче огласио са старом тезом да је неко из Србије послао Вељка Беливука у Котор како би "био убијен". Још је додао да је "лажна вест да је Лазовић шеф Беливуку", алудирајући на начелника Сектора за борбу против организованог криминала и корупцију Зорана Лазовића.

НАСТАВЉЕН ПРЕГЛЕД "ФРИСТАЈЛЕРА"

ПРИПАДНИЦИ МУП Србије наставили су и јуче да прегледају све просторије на сплаву "Фристајлер" у Новом Београду. У потрази за доказима и материјалним траговима ангажовани су и рониоци. О реду и миру на овом сплаву, закључно са прошлом сезоном, бринули су Беливукови и Миљковићеви људи. Сумња се да је прави циљ њиховог "посла" била заправо дистрибуција наркотика. Поред "Фристајлера", ова криминална екипа је, претњама и уценама, обезбеђивала готово 90 одсто београдских локала.

Миливоје Катнић, Фото Архива

Ипак, одређени криминални, али и безбедносни кругови у Црној Гори, наводе да нису тачне информације да је спремана ликвидација Беливука и Миљковића и да је реч о "спину", који је "протурио" њихов покровитељ Звицер уз помоћ својих људи из полиције.

У околини аеродрома, где су, наводно, ова двојица требало да буду убијена, ухапшено је неколико људи, под сумњом да су покушали да почине злочин.

- Ова вест је готово нестварна ако се узме у обзир да су Беливук и Миљковић имали непрестану пратњу, а да су се са својим домаћином кретали блиндираним возилом - истиче наш саговорник.

- Све време их је надгледала АНБ, па је готово било немогуће да се тако нешто догоди, а да безбедњаци не "зажмуре".

Интересантно је да нико од црногорских истражитеља није испитао Беливука и Миљковића о њиховим контактима са двојицом младића, ухапшених због спремања убиства Марка Љубише. Поготово ако се зна да постоји индиција да су управо они могли да наруче ту ликвидацију. Иначе, за Лазаром И. српска полиција је расписала црвену потерницу због сумње да је октобра прошле године убио Александра Шарца. Један од праваца истраге београдске полиције је да су и тај злочин организовали Беливук и Миљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)