МИКА ДВА САТА "ПРЕСЛИШАВАО" БИВШУ УЧЕНИЦУ: Алексић изнео одбрану на оптужбе десете девојке која га терети

С. Ј. М.

25. 02. 2021. у 20:16

ВЛАСНИК школе глуме "Ствар срца" Мирослав Мика Алексић, осумњичен за сексуална злостављања неких ученица своје школе, постављао је данас питања десетој девојци која га терети док је давала изјаву у Вишем тужилаштву у Београду.

МИКА ДВА САТА ПРЕСЛИШАВАО БИВШУ УЧЕНИЦУ: Алексић изнео одбрану на оптужбе десете девојке која га терети

Фото: Printskrin

Како смо сазнали, он се здравствено опоравио и сад је искористио ту своју правну могућност и поставио јој много питања. Ово, практично, суочавање је трајало око два сата.

Та девојка је већ једном саслушана, пре 15 дана, али тада као сведок. Пошто је у међувремену тужилаштво одлучило да јој накнадно додели статус оштећене, она је поново дала изјаву. Она Алексића, код којег је некада ишла у школу глуме, терети за недозвољене полне радње. У тужилаштву је испричала шта је доживела идући на часове у школу "Ствар срца".

Према нашим информацијама, окривљени намерава да детаљно изнесе одбрану за сваку од оштећених, које су га пријавиле, а јуче је изнео одбрану само за десету девојку и негирао је кривично дело.

Затворено улаз у школу "Ствар срца", Фото: И. Маринковић

Он се сада, како сазнајемо, добро осећа. Стабилизован му је шећер, који му је почетком фебруара и поред пуне терапије правио велике здравствене проблеме. Међутим, да би изнео прецизну одбрану, тражи да прочита шта су све девојке, које су га пријавиле, изјавиле, али судија за претходни поступак Вишег суда још не дозвољава да му се у притвору уруче ти списи из тужилаштва.

УЛОЖИЛИ ЖАЛБУ НА ПРИТВОР

АЛЕКСИЋЕВА одбрана жалила се јуче на притвор, који му је 12. фебруара продужен за још 30 дана. Решење о томе су добили тек ове недеље и могу да се жале у року од три дана.

Алексићу је притвор продужен како не би поновио кривично дело и због узнемирења јавности. Став одбране је да му је он неосновано одређен, јер не може да понови дело пошто је школа затворена и он више није њен директор.

Како смо сазнали, заштитнику грађана због овога је послат допис од Алексићеве одбране у којем траже да реагује и да му се као осумњиченом заштити загарантовано право на одбрану и претпоставку невиности.

Истрага је сада на половини, јер су саслушане све оштећене девојке и њихови сведоци. Почетком наредне недеље одбрана би требало да достави тужилаштву своје доказне предлоге и сведоке, тако да би крајем недеље могло да почне и њихово саслушање. Како сазнајемо, биће ту и познатих имена из света филма. Такође, треба да се ураде и вештачења оштећених, а можда и Алексића, уколико то наложи тужилаштво.

Прве које су одлучиле да пријаве Алексића за силовања и недозвољене полне радње, биле су глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић и још две девојке које нису желеле да им се открива идентитет. Дан након што је ухапшен, пријавиле су се још две девојке, а у наредном периоду још четири. Неке које су се пријавиле полицији добиле су статус сведока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Srbijo Zuta kuco

25.02.2021. 22:02

Osumnjiceni tokom istrage ne treba da iznosi odbranu. Bila bi greska da bilo sta kaze u ovoj fazi jer su tuzioci manipulatori i sve sto kaze bice upotrebljeno protiv njega. Oni koji ga optuzuju moraju dati dokaze. Obavezno vestacenje Aleksica. Obzirom da je "silovao" pola Beograda a zrtve silovanja vriste, udaraju, grebu i ujedaju sigurno ima mnogo oziljaka na telu. Ako nema oziljaka, sami izvucite zakljucak.