УХАПШЕН НАЧЕЛНИК У ВОЈНОЈ БОЛНИЦИ У НИШУ: Прегледао цивиле, лисице на руке стављене и пацијенту

Ј. С.

19. 02. 2021. у 15:53

ПО налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу данас је ухапшен начелник Интерног одељења Војне болнице у Нишу Г.Д, као и његов пацијент Н.Н. који је иначе цивилно лице.

УХАПШЕН НАЧЕЛНИК У ВОЈНОЈ БОЛНИЦИ У НИШУ: Прегледао цивиле, лисице на руке стављене и пацијенту

Фото АП

Окривљени Г.Д., начелник Интерног одељења Војне болнице у Нишу, приведен је због постојања основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја из чл. 359 ст. 1 у вези чл. 61 КЗ, а окривљени Н.Н. из Ниша, због постојања основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекавању из чл. 359 ст. 1 у вези чл. 34 и 61 КЗ.

Сумња се да је окр. Г.Д., као лекар и начелник Интерног одељења Војне болнице у Нишу, противно наредби управника Војне болнице којом је забрањено вршење прегледа цивилних лица без одговарајућег лекарског упута и без плаћања накнаде за обављене прегледе, у периоду од септембра 2020. године организовао и лично обављао свакодневне лекарске прегледе окр. Н.Н., као и већег броја цивилних лица које је исти доводио, при чему га је окр. Н.Н. доводио у заблуду како ће му помоћи око решавања финансијских проблема, и на тај начин га умишљајно подстрекавао да учини напред наведено кривично дело.

Према осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 сати, у ком року ће бити саслушани у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)