ПРЕДСЕДНИК ЈЕ БИО ПРИСЛУШКИВАН: Министар полиције о нелегалном праћењу разговора Александра Вучића - предали смо доказе тужилаштву!

Novosti online

16. 02. 2021. у 20:50

ГОСТУЈУЋИ на ТВ Вести министар полиције Александар Вулин је разговарао о актуелним темема, а сем о хапшењима, дотакао се и проблема безбедности председника Србије.

ПРЕДСЕДНИК ЈЕ БИО ПРИСЛУШКИВАН: Министар полиције о нелегалном праћењу разговора Александра Вучића - предали смо доказе тужилаштву!

Архива

Он је коментаришући прислушкивање председника Вучића и његове породице, рекао да су докази прикупљени и да су предати тужиоцу.

- Доказали смо да је било нелегалног прислушкивања. Предали смо све доказе, све што сматрамо доказима. А тужилац има апсолутно право да одлучи и тражи да му се евентуално нешто допуни и да се још неко саслуша - рекао је Вулин.

Министар је коментарисао и покушај убиства председника Вучића у Сребреници и рекао да сматра да то што нема још одговора на то не би смело да прође тек тако.

Како каже, сарадња МУП-а и БИА је круцијална и даје резултате. Истиче да сви раде заједно и да су и у тренутку хапшења сви били заједно, као и да су о сваком кораку обавештавали председника Вучића.

Вулин каже да сваки град у Србији има право да буде безбедан и сигуран. Он истиче да организованог криминала не може бити без заштите некога ко је важан у државном апарату.

- Њих је увек било и увек ће их и бити, али је питање само на ком су месту и то ћемо истражити - рекао је Вулин и рекао да ће свако ко има контакт са криминалцем, не пријављени контакт, бити кажњен.

Како каже, свака информација мора да буде документована, као и извор, а како каже, ако је извор заштићен, такође се зна ко може тиме да се бави и како.

Вулин је рекао и да смо сада, након хапшења овог клана доста безбедији, али и истакао да је Србија статистички безбедна земља. Истиче да смо безбеднији од већине земаља и у окружењу и у Европи.

- Статистика је једно, а осећај који човек има је нешто сасвим друго. Разбити овај криминални клан је нешто што је и у европским размерама веома важно, али је такође важно да се боримо и са уличним криминалом, криминалом који погађа човека сваки дан - рекао је Вулин.

(Пинк)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (26)

Dejan

17.02.2021. 07:19

Nezakonito prisluškivanje predsednika svake države je itekako kažnjivo, em što je nedopustivo i nezakonito, ujedno je i udar na državu. Zato veliko Hvala našim nadležnim službama koje su sprečile dalje posledice i vrlo predano vode istragu oko svega.Naravno da krivci moraju da odgovaraju.