ЕКСПРЕСНО ИЗРЕЧЕНЕ КАЗНЕ: Донете пресуде због организовања корона журке у клубу на Старом сајмишту

Тањуг

16. 02. 2021. у 18:03

ВЛАСНИК и менаџер локала “Градска кафана" на Новом Београду, М.М.(35.) и В.Д. (31) признали су кривицу за непоштовање епидемиолошких мера у том локалу и закључили споразуме са Трећим основним јавним тузилаством у Београду по којем су им већ изречене условне осуде од по годину дана затвора.

ЕКСПРЕСНО ИЗРЕЧЕНЕ КАЗНЕ: Донете пресуде због организовања корона журке у клубу на Старом сајмишту

Фото: Комунална милиција

Споразуме о признању кривице са тужилаштвом је закључило и троје гостију локала који су полицију приликом контроле гађали флашама и чашама, прецизирају за Танјуг из тог тужилаштва.

Они су осуђени на условне казне затвора од по шест месеци.

Свих петоро осуђених је било ухапшено прексиноћ, у сарадњи Трећег основног тужилаштва, комуналне полиције и Полицијске станице Нови Београд.

М.М. и В.Д. су признали кривично дело “Непоступање по здравственим прописима за време трајања епидемије” поводом недозвољеног окупљања грађана у објекту "Градска кафана".

На основу споразума са тужилаштвом, суд им је изрекао пресуду којима им је утврдио условне осуде од годину дана затвора с роком провере о три године.

То значи да се казне неће извршити уколико окривљени у времену проверавања не учине ново кривично дело, појашниавају из тужилаштва.

Такође, Р.Ј., Р.Н., П.Н., који су као гости тог објекта гађали чашама и флашама полицију признали су кривично дело “Ометање службеног лица у вршењу службене дужности”.

Суд им је у донетим пресудама изрекао условне осуде од по шест месеци затвора с роком провере од две године.

- Тужиластво сматра да ће изречене кривичне санкције довољно утицати на учиниоце и остале грађане да не врше кривична дела, имајући у виду донете одлуке надлежних органа током трајања епидемије - поручују из Трећег основног тужилштва у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)