МИНИСТАР ВУЛИН: Остварени завидни резултати - разбијено девет организованих криминалних група

Novosti online

16. 02. 2021. у 14:57

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин истакао је данас да су припадници Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у претходном периоду остварили завидне резултате у борби против организованог криминала и сузбијања трговине наркотицима истакавши да очекује да ће ти резултати у наредном периоду бити још бољи.

МИНИСТАР ВУЛИН: Остварени завидни резултати - разбијено девет организованих криминалних група

Александар Вулин / Фото Ж. Кнежевић

Министар Вулин је у Наставном центру Макиш, са директором полиције Владимиром Ребићем и начелником СБПОК-а Нинославом Цмолићем обишао припаднике Одсека за полицијско хапшење, Службе за борбу против организованог криминала и присуствовао вежби у којој су приказали вештине и способности у савладавању припадника организованих криминалних група.

Министар је истакао да припадници овог Одсека учествују у хапшењима високог ризика, излажу свој живот опасностима и чине све како би у сарадњи са другим организационим јединицама Министарства унутрашњих послова, склонили криминалце са улица и осигурали безбедност грађана.

У последња три месеца, како је нагласио министар Вулин, процесуирано је девет организованих криминалних група и ухапшено 78 особа осумњичених да су били њихови чланови  и у свим тим хапшењима учествовали су припадници ове јединице.

Министар је посебно похвалио рад припадника ове јединице на хапшењу припадника организоване криминалне групе коју су предводили Вељко Беливук и Марко Миљковић.

-Министарство унутрашњих послова наставиће да  улаже у побољшање услова рада ових људи, кроз набавку нове опреме и наоружања, јер улагањем у њих улажемо у нашу безбедност. Они су ту да се обрачунају и са најокорелијим криминалцима ризикујући притом и сопствени живот и зато заслужују  наше поштовање - нагласио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)