СЛУЧАЈ ЧЕТВОРОСТРУКОГ УБИСТВА КОД ЈАБУКОВЦА: Маја и даље на слободи

В. Ђ. - С. М. Ј.

13. 02. 2021. у 07:30

ИАКО је трочлано веће Вишег суда у Зајечару, још крајем децембра прошле године, одредило притвор до 30 дана Маји Бађикић (27) из неготинског села Дупљана, која се сумњичи да је са Давором Пернићем (36), из суседног Јабуковца, августа 2019. убила Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53) у засеоку Веља Вратне, како кажу у Вишем јавном тужилаштву у Неготину "због формалног пропуста" још је на слободи!

СЛУЧАЈ ЧЕТВОРОСТРУКОГ УБИСТВА КОД ЈАБУКОВЦА: Маја и даље на слободи

Кућа у којој су живели Казимировићи / Фото С. М.Јовановић

- Одбрана Маје Бађикић жалила се, због формалног пропуста, на ову одлуку Апелационом суду у Нишу - каже Ксенија Бранковић, тужилац у неготинском ВЈТ.

- Апелација је ту жалбу уважила и предмет вратила Вишем суду у Зајечару, које је, након што смо пропуст  исправили, поново донело решење о одређивању притвора до 30 дана осумњиченој. Предмет је сада у Вишем суду у Зајечару и док га не врате у Неготин, осумњиченој не може да се одреди притвор.

Наша саговорница каже и да је сада потпуно извесно да се, уколико се оптужница потврди, суђење за масакр неће одржати у Неготину, већ, највероватније, у Вишем суду у Зајечару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)