ОВДЕ JE У ЕКСПЛОЗИЈИ 2015. СТРАДАО ЈЕДАН, А ПОВРЕЂЕНА ДВА РАДНИКА: Велики пожар бесни у фабрици у Ваљеву, пламен захватио производне хале!

Novosti online

11. 02. 2021. у 01:24

У СРЕДУ око 22 часа избио је велики пожар у предузећу за производњу намештаја "Самеди" у Индустријској зони у приградском насељу Горић.

ОВДЕ JE У ЕКСПЛОЗИЈИ 2015. СТРАДАО ЈЕДАН, А ПОВРЕЂЕНА ДВА РАДНИКА: Велики пожар бесни у фабрици у Ваљеву, пламен захватио производне хале!

Depositphotos

Ватрогасци се и даље боре да га обуздају, док велика количина дима прекрива околину.

У гашењу пожара учествује тридесет ватрогасаца Ватрогасно спасилачке чете Ваљево са осам ватрогасних возила. Према првим информацијама са терена пожар је великих размера, ватра је захватила неколико производних хала, а у помоћ су прискочили ватрогасци и возила ваљевског "Крушика", као и возила комуналних предузећа Видрак и Водовод.

Подсећамо, почетком јануара 2015. године у предузећу "Самеди" три радника су повређена у експлозији котла за парно грејање јачине неколико хиљада калорија који загрева две хале у којима се производе столице. Од силине експлозије срушен је део зида једне од хала, који је пао на тројицу радника који су се налазили у суседној просторији. Радник С.Р. (26) из села Попучке, који је био најтеже повређен у експлозији котла за грејање производне хале те фабрике, преминуо је након неколико дана у београдском Клиничком центру.

Производни погон "Самедија" до пре седам година се налазио у центру града, после чега је целокупна производња пресељена у Индустријску зону у Горићу, у халу површине око 11.000 квадрата.

Фото: Принтскрин Фејсбук

 

(Колубарске.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)