НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ИСТРАЗИ ДЕЛОВАЊА ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ: Директор полиције Ребић о костима нађеним у Винчи и до сда откривеним доказима

Novosti online

09. 02. 2021. у 20:25

ВИШИ суд у Београду саопштио је 6. фебруара за шта се терете припадници групе Вељка Беливука који су ухапшени у четвртак и којима је одређен притвор до 30 дана.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ИСТРАЗИ ДЕЛОВАЊА ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ: Директор полиције Ребић о костима нађеним у Винчи и до сда откривеним доказима

Фото: З. Јовановић

Међу кривичним делима за која су оптужени су тешка убиства, производња и стављање у промет опојних дрога, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Директор полиције Владимир Ребић рекао је да не може открити детаље да се не угрози даља истрага.

- На МУП-у је тежак посао у наредном периоду, да наставимо прикупљање података, да наставимо вештачења, сва лица која су имала контакте повезати и анализирати и очекује нас да исконтролишемо финансијске токове - рекао је Ребић за РТС.

Говорећи о натписима у медијима да су се на депонији у Винчи појавиле људске кости које се доводе у везу са криминалном групом и њиховим злоделима, Ребић каже да није потврђено да су људског порекла, већ животињског, али се истрага наставља.

Говорећи колико је тешко прикупљати доказе, Ребић каже да поседују одређене доказе, једно су оперативна сазнања а друго је имати адекватне доказе за суд.

- Улива ми поверење Криминалистички центар, сва вештачења и форензика, верујем да ће се сви докази показати као чврсти - каже Ребић.

Ребић каже да је 2017. година била кључна за успон Беливука, када се десило убиство на шинама Властимира Милошевића.

Полиција је будно пратила догађај приликом отварања споменика Стефану Немањи, биле су ангажоване снаге, каже директор полиције за Јавни сервис.

- Верујем да би све остало на покушају, на крају смо успели да имамо људе који су у пртивору, одузета су оружја - рекао је Ребић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)