САСЛУШАН МИКА АЛЕКСИЋ ПО ПРИЈАВАМА ЈОШ ПЕТ ДЕВОЈАКА: Помиње се чак 200 сведока, ево шта је следећи корак у истрази!

Novosti online

08. 02. 2021. у 13:22

МИРОСЛАВ Мика Алексић саслушан је данас у тужилаштву по пријавама још пет девојака која су га накнадно пријавиле за сексуално злостављање.

САСЛУШАН МИКА АЛЕКСИЋ ПО ПРИЈАВАМА ЈОШ ПЕТ ДЕВОЈАКА: Помиње се чак 200 сведока, ево шта је следећи корак у истрази!

Фото: Youtube/Принтскрин

Алексић је данас саслушан на нове околности случаја, односно у случајевима свих девојака и жена које су се накнадно јавиле и оптужиле га за сексуално злостављање.

Ово је друго саслушање Алексића пред тужиоцем. Први пут, он је саслушан у јануару када је пред вишим јавним тужилаштвом негирао оптужбе да је напаствовао глумицу Милену Радуловић и остале ученице у својој школи.

Према незваничним сазнањима, било је питање да ли ће самозвани професор глуме данас бити саслушан јер је његов адвокат Зоран Јаковљевић навео да Алексић има здравствене проблеме због којих није у стању да да изјаву, односно "висок шећер".

Шта ће се даље дешавати у случају који је згрозио Србију?

Осим Алексића, саслушање је заказано за још две оштећене које су учитеља глуме накнадно пријавиле. Према распореду који за сада постоји, сви преостали сведоци девојака које су оптужиле Мирослава Мику Алексића за силовање и сексуално узнемиравање требало би да буду саслушани до почетка следеће недеље.

Очекује се, према тврдњама добро обавештеног извора, да свакога дана изјаве у тужилаштву дају две до три особе.

- Све то требало би да буде завршено до следеће недеље, иако се готово свакога дана јављају нови сведоци - открива извор.

200 сведока?

Након што ова фаза буде завршена, уследиће испитивање сведока одбране, односно оних људи које су Мирослав Мика Алексић и његов адвокат позвали да сведоче у његову корист.

- Његов адвокат говорио је како ће Мика имати 200 сведока. Не зна се да ли је то тачно или је то још један његов маневар и покушај да остави утисак и уплаши другу страну - наводи извор.

Након што и сведоци одбране буду саслушани, тужилац ће донети одлуку о томе да ли је потребно вештачење Алексића и девојака. У то време требало би и да истекне 30 дана притвора након чега се одлучује хоће ли притвор бити укинут или продужен. Због узнемирења јавности и могућности да утиче на сведоке он би могао да остане у притвору.

Колико ће времена бити потребно да се подигне оптужница, тек ћемо видети, али добро упућени кажу да према неким оптимистичним проценама, то може да се догоди за најмање два месеца.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

SRBA

08.02.2021. 17:57

Ako se ne podigne optužnica treba ga pustiti posle 30 dana da se brani sa slobode prvenstveno zbog zdravstvenog stanja. Tako bolestan nema gde da pobegne. Mnoge ubice i kriminalci su pušteni da se brane sa slobode. Ako se dokaže da je kriv robijaće. Najgori scenario je da vam umre u zatvoru zbog ne pružanja medicinske pomoći. PREZUMPCIJA NEVINOSTI