МИКА АЛЕКСИЋ ДАНАС ПРЕД ТУЖИОЦЕМ ОДГОВАРА НА НОВЕ ОПТУЖБЕ: Његов адвокат најавио да се то ипак можда неће догодити

Novosti online

08. 02. 2021. у 10:53

МИРОСЛАВ Мика Алексић требало би данас да буде поново саслушан у Тужилаштву, на нове околности случаја односно у случајевима свих девојака и жена које су се накнадно јавиле и оптужиле га за сексуално злостављање.

МИКА АЛЕКСИЋ ДАНАС ПРЕД ТУЖИОЦЕМ ОДГОВАРА НА НОВЕ ОПТУЖБЕ: Његов адвокат најавио да се то ипак можда неће догодити

Фото Д. Живанчевић

Мирослав Мика Алексић требало би данас да буде поново саслушан у Тужилаштву, на нове околности случаја односно у случајевима свих девојака и жена које су се накнадно јавиле и оптужиле га за сексуално злостављање. 

Међутим, према незваничним сазнањима, Алексићев адвокат Зоран Јаковљевић најавио је да се то можда неће догодити.

- Његово саслушање треба да буде прво по реду у наставку случаја, али није извесно хоће ли се то догодити пошто је адвокат Јаковљевић рекао да он има одређене здравствене проблеме због којих није у стању да да изјаву - открива добро добро обавештен извор.

Осим Алексића, саслушање је заказано за још две оштећене које су учитеља глуме накнадно пријавиле. Према распореду који за сада постоји, сви преостали сведоци девојака које су оптужиле Алексића за силовање и сексуално узнемиравање требало би да буду саслушани до почетка следеће недеље.

Очекује се, према тврдњама извора, да сваког дана изјаву дају две до три особе, а како каже, сваког дана се јављају нови сведоци.

Након што ова фаза буде завршена, уследиће испитивање сведока одбране, односно оних људи које су Алексић и његов адвокат позвали да сведоче, а добро обавештен извор наводи да је Алексићев адвокат најавио чак 200 сведока.

Након што и сведоци одбране буду саслушани, тужилац ће донети одлуку о томе да ли је потребно вештачење Алексића и девојака.

Процене су да ће у најбољем случају требати барем два месеца до подизања оптужнице.

Подсетимо, Алексић, кога је до сада осам девојака пријавило за силовање или сексуално узнемиравање, изнео је своју одбрану правдајући се да ништа од оног што су жртве рекле није тачно.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)