РЕЦЕПТ СМРТИ ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ: Мамили жртве на састанак у Београд, а онда нестајали без трага!

Novosti online

07. 02. 2021. у 10:03

ВЕЉКО Беливук, звани Веља Невоља, Марко Миљковић и још 20 осумњичених припадника њихове злогласне групе претходне ноћи на саслушању у Тужилаштву за организовани криминал бранили су се ћутањем. Сви осумњичени, међу којима је и једна жена, кратко су изјавили да нису криви.

РЕЦЕПТ СМРТИ ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ: Мамили жртве на састанак у Београд, а онда нестајали без трага!

Фото: Д. Миловановић/Принтсцреен

Саслушање је трајало целе ноћи. У пратњи адвоката, један по један извођени су пред тужиоца. Сви су изјавили: „Нисам крив, у овој фази поступка бранићу се ћутањем“. После саслушања, на предлог тужилаца, судија за претходни поступак одредио је свима притвор до 30 дана.

Беливук и Миљковић, како сазнајемо, сумњиче се да су почетком 2019. направили план и организовали криминалну групу која је функционисала под параваном навијачке групе ФК Партизан Принципи.

Циљ групе је, како сматра тужилаштво, био да припадници стичу имовинску корист, али и да заузму водеће место у подземлју, преузму превласт на тржишту дроге и убијају припаднике супарничких криминалних група.

Они се засад сумњиче за три кривична дела убиства - навијача Црвене звезде Здравка Радојевића, навијача Партизана Горана Величковића Гоксија, као и „пинк пантера“ Милана Љепоје.

Фото Приватна архива

Горан Величковић Гокси

Према досад прикупљеним доказима, група је по истом рецепту намамила, отела, а потом у кући у Ритопеку убила тројицу мушкараца. За сву тројицу тужилаштво сматра да су убијени из освете, а за њиховим остацима и даље се трага.

Према његовим речима, прва жртва Принципа био је Горан Величковић, ког су намамили да дође до Вишеградске улице у центру Београда.

Сумња се да га је на паркингу у тој улици сачекао осумњичени Вук Вучинић и „смартом“, који је заплењен приликом хапшења Беливука и Миљковића, одвезао га до куће у Ритопеку. У тој кући, како се наводи у списима тужилаштва, дочекали су га Беливук, Миљковић и неколико непознатих особа, убили га и потом покушали да киселином униште тело и трагове злочина.

У кући страве надомак Београда, Беливукова екипа потом је у новембру и децембру наводно убила Љепоју и Радојевића особе које још увек нису идентификоване, али се ради на њиховом проналажењу.

Фото: АТА имагес/МУП.рс

Милан Љепоја

Љепоју, који је живео у Нишу, намамили су да дође у Београд. „Пинк пантер“, који је постао познат после спектакуларне пљачке у Дубаију, супрузи је рекао да иде да купи кола и никада се више није вратио.

До Београда је наводно отишао таксијем, а како је утврђено касније, осумњичени Дејан Т., иначе возач Веље Невоље, сачекао га је код „Ласте“ на ауто-путу Београд-Ниш и „пасатом“ га одвезао до куће у Ритопеку, из које никада није изашао - открива детаље из истраге извор.

Трећу жртву, Здравка Радојевића, како открива наш саговорник, намамили су да дође на исто место на ауто-путу.

Радојевића, ког су добро познавали Миљковић, али и осумњичени Немања Л., намамили су да дође у јутарњим сатима на то место и то без мобилног. Рекли су му наводно да треба да се нађу да би му помогли да реши проблеме које је имао с навијачима Партизана.

Када су се нашли, прешао је у њихов ауто и, као и претходна двојица отетих, завршио у кући у Ритопеку. Како се сумња, да би заварали трагове, пошто су га убили, вратили су се и његов аутомобил пребацили на Кошутњак.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)